Forsvarende mestre taber overraskende i DM-semifinalen

To nye navne skal pryde DM-pokalen i damedouble, efter de forsvarende mestre, Sara Thygesen og Maiken Fruergaard, blev sendt ud i semifinalen.

To år i træk har 28-årige Sara Thygesen fået sit navn på DM-pokalerne i både mixed double og damedouble, men i 2019 bliver intet, som det plejer.

Fredag aften glippede titelforsvaret i damedouble sammen med Maiken Fruergaard, da de overraskende tabte 21-23, 21-16, 14-21 i semifinalen til Alexandra Bøje og Sara Lundgaard.

- Det er lidt træls, vi ikke kan få pokalen for tredje år i træk. Men vi var egentlig lidt afklaret med, inden vi begyndte at spille, at vi ikke vidste, hvor vi stod. Vi har ikke trænet og spillet kamp sammen den sidste to en halv måned. Vi er selvfølgelig mega ærgerlige over ikke at vinde, sagde Maiken Fruergaard.

Thygesen overvejede at trække sig undervejs

Den store usikkerhed om eget niveau bunder i en skade til Sara Thygesen, der har siddet ude siden 23. november sidste år. Dermed var DM den første turnering i 11 uger, hvorfor Thygesen også kun stillede op i damedouble og ikke havde tilmeldt sig i mixed double med sin normale makker, Niclas Nøhr.

Allerede op til første kamp gav Sara Thygesen udtryk for, at knæet i skadesperioden havde voldt problemer indimellem, men hun håbede at kunne gennemføre kampene til DM. Thygesen formåede at spille semifinalen færdig, men efterfølgende søgte hun direkte mod turneringens fysioterapeut for at få behandling.

- Jeg kunne mærke knæet rimelig meget. Alexandra og Sara spiller rigtig fint, og jeg havde det lidt blandet omkring, hvorvidt jeg skulle stoppe undervejs. Men jeg ville gerne prøve at gøre mit bedste og se, hvor langt jeg kunne holde, men det er ikke fordi, det er verdens undergang, og det er ikke sindssygt alvorligt. Det skal lige have et par dage, så er jeg fuldt ovenpå igen, lød det fra Thygesen umiddelbart efter kampen, hvor hun prøvede at sætte ord på knæets tilstand:

- Jeg mærker noget hævelse i knæet. Det er svært at trykke af på benet, og der er ikke så meget power i knæet. Jeg har fået behandling i dag, og jeg skal også have noget de næste par dage. Så håber jeg på, det hjælper.

Fruergaard blev mærket af Thygesens problemer

I første sæt kom Bøje og Lundgaard foran med 11-5, inden de mere rutinerede Thygesen og Fruergaard meldte sig ind i kampen. Begge par nåede at have en sætbold, inden det unge par lukkede sættet med 23-21.

Herefter overtog de forsvarende mestre initiativet i kampen og var foran stort set hele andet sæt, inden de rykkede fra 18-16 til 21-16. Tredje sæt blev aldrig rigtig tæt, og da Bøje og Lundgaard rykkede fra 15-12 til 20-12, var kampen afgjort.

- Jeg blev også en smule mærket af det, da Sara begyndte at nævne nogle ting, som hun gerne ville have, jeg skulle dække noget mere. Så blev jeg lidt bange for, det gjorde mere ondt, end hun selv gav udtryk for.

- Normalt er det ikke mig, der rykker så meget, og de enkelte ryk jeg så vil tage, dem føler jeg ikke, jeg kan tage, fordi jeg skal søge bagud for at dække noget mere. Det påvirker lidt vores spil, og Sara er ikke ligeså hurtig, som hun plejer at være, tilføjede Maiken Fruergaard.

Samtidig anerkendte den 23-årige fynbo indsatsen fra de to landsmænd, der er blandt Badminton Danmarks fremtidige håb i damedouble.

- De har helt sikkert noget potentiale i sig. Jeg synes, de er virkelig gode omkring serv/retur-spillet, og de har begge to nogle gode server, mens de også er farlige og gode til at dække nettet. Det er lidt mix-piger begge to, og de har nogle gode ryk fremad, hvor de lægger godt tryk på. Det får de brugt mod os, og vi er ikke hurtige og gode nok.

I finalen skal Alexandra Bøje og Sara Lundgaard enten møde Claudia Paredes/Julie Finne-Ipsen eller Mette Poulsen/Rikke Søby.