Jan Ø. er storfavorit mod ligaspiller - men han glemmer ikke historien

Badmintonstjernen Jan Ø. Jørgensen jagter sin fjerde individuelle DM-titel. Fredag aften møder han OBK's Steffen Rasmussen i semifinalen.

Når Aarhus danner ramme om DM-semifinalerne i badminton, bliver det med flere spændende kampe på programmet, mens flere underdogs også skal ud og jagte chancen for en overraskende plads i en DM-finale.

I herresingler finder man umiddelbart en af de kampe, hvor klasseforskellen på papiret ser ud til at være størst. Her møder verdens nummer 21, Jan Ø. Jørgensen, den danske ligaspiller Steffen Rasmussen, der normalt huserer på Odense OBK's førstehold i bunden af den hjemlige liga.

Hos favoritten, der i mange år har været blandt verdens bedste herresingler, går historien dog ikke i glemmebogen. Da Jan Ø. Jørgensen vandt sin seneste DM-titel i 2015, måtte han undervejs ud i tre sæt mod netop Steffen Rasmussen i 1/8-finalen. Det er en kamp, han selv fremhæver:

- Jeg var faktisk lidt småpresset mod ham til DM på Frederiksberg for nogle år siden, og så har jeg mødt Steffen i ligaen, da jeg spillede der. Jeg kender ham ganske udmærket og ved, hvad Steffen står for. Den kamp skal tages seriøst. Det er hans helt store turnering, det er lidt hans All England, hvor han får mulighed for at spille op imod nogle af os, så jeg tager det bestemt meget seriøst.

Og det er en stor skuffelse, hvis ikke du står i en DM-finale lørdag?

- Jeg må nok påtage mig favoritværdigheden, så ja, det vil være en skuffelse, så jeg går da efter at vinde, lyder det fra Jan Ø. Jørgensen.

Axelsens afbud har banet vejen for nemmere semifinale

Op til DM var der intet, der tydede på, at Jan Ø. Jørgensen skulle have en på papiret overkommelig semifinale. Seedningerne sendte således Jan Ø. Jørgensen i samme halvdel som verdensmesteren fra 2017, Viktor Axelsen. Torsdag middag trak Axelsen sig dog fra turneringen med en skade, hvilket banede vejen for Steffen Rasmussen.

Og braget mellem Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen var umiddelbart en kamp, sidstnævnte havde set frem til. Selvom de to træner sammen til daglig, er det noget andet, når spotlight er tændt, tilskuerne er til stede, og det gælder en turnering.

- Det havde været en rigtig stor kamp og en god kamp for mig. Det er ikke så tit, jeg på det seneste har mødt de helt store spillere, så alle de informationer jeg kan få fra dem, det havde selvfølgelig været vigtigt. Men det gør mine chancer bedre, må jeg alt andet lige sige.

- Viktor havde været klar favorit, men jeg er ærgerlig over det. Jeg ville rigtig gerne have konkurreret mod ’Viggo’, og jeg sætter pris på at træne med ham hver dag og ville gerne have testet det herinde mod ham. Så det er jeg super ærgerlig over, og jeg håber, han kommer sig hurtigt, siger Jan Ø.

Jan Ø. samler værdifuld information

Den 31-årige nordjyde har det seneste år kæmpet med at finde storspillet internationalt, efter han kom tilbage fra en langvarig skade. Derfor jagter han igen at stå øverst på skamlen, mens han også har en anden lille, men afgørende pointe med at spille i Aarhus.

- Jeg nyder at spille DM og har altid gjort det. Det er også godt med nogle kampe og forhåbentlig flere dag i streg. Det er ikke så mange af dem, jeg får ude i de store turneringer p.t.

- Det er jo det, jeg arbejder hen imod, og det her er bare en god mulighed. Og så vil jeg sige, at det ligger i baghovedet, at der skal spilles Thomas Cup (VM for herrehold, red.) i den her hal næste år. Så det er fuldstændig værdifuld information, som vi kan hente, tilføjer den nordjyske herresingle.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender DM-semifinalerne fra fredag klokken 17. Herunder kan du se programmet for TV-banen, mens det også er muligt at se spændende afgørelser fra bane to:

  • Kamp 1: David Daugaard/Frederik Søgaard vs. Mads Kolding/Niclas Nøhr
  • Kamp 2: Hans-Kristian Vittinghus vs. Anders Antonsen
  • Kamp 3: Mia Blichfeldt vs. Line Christophersen
  • Kamp 4: Steffen Rasmussen vs. Jan Ø. Jørgensen
  • Kamp 5: Mathias Christiansen/Christinna Pedersen vs. Hans-Kristian Vittinghus/Maiken Fruergaard