Jan Ø. må trække sig - 'rystet' ligaspiller sensationelt i DM-finalen

Jan Ø. Jørgensen måtte trække sig efter bare 18 bolde i DM-semifinalen. Dermed er Odense OBK's Steffen Rasmussen meget overraskende i DM-finalen.

Det bliver David mod Goliat, når DM-finalen i herresingle skal spilles lørdag.

Den dobbelte forsvarende mester, Anders Antonsen, skal møde den for mange ukendte og upåagtede Steffen Rasmussen. Det står klart, efter Jan Ø. Jørgensen måtte trække sig ved stillingen 3-15 i semifinalen mod netop Rasmussen.

- Jeg fik noget i baglåret i kvartfinalen. Jeg havde håbet, en dag kunne gøre noget ved det. Jeg kunne mærke med det samme, da jeg skulle ud i min forhånd, at der ikke var noget at skyde med. Jeg stod helt stille, selvom jeg havde varmet det godt op. Jeg havde ikke mere end det der. Jeg prøvede, men der var ikke mere, lød det fra en trist Jan Ø. efter kampen.

Samtidig var han ekstremt skuffet over, at han missede chancen for en DM-finale mod Anders Antonsen på sidstnævntes hjemmebane.

- Jeg er super ærgerlig. Det var en god chance for at møde Anders i finalen, men nu skal jeg have styr på det her inden turneringen i Barcelona om en uges tid. Jeg var allerede i dialog med fysioterapeuten fra Team Danmark inden kampen og havde taget mine forbehold. Jeg vidste godt lidt, at det kunne ende sådan her, tilføjede Jan Ø. Jørgensen.

Herresinglespilleren pådrog sig en skade dagen før DM-semifinalen. Video: TV 2 SPORT

Steffen Rasmussen var overrasket

Udefra var det ikke til at se i begyndelsen af kampen, at Jan Ø. havde problemer med en skade. Heller ikke på banen fornemmede hans modstander, Steffen Rasmussen, at der var noget galt, før de nærmede sig det tidspunkt, hvor den tidligere DM-vinder trak sig.

- Lige nu er jeg nærmest rystet. Jeg synes, det er en meget ærgerlig måde at spille sig i DM-finalen på.

- Jeg gik bare ind til kampen med fuld skalle fra start, og jeg synes, det virkede meget godt. Jeg var lidt uforstående over for, hvad der lige skete. Jeg når lige at opleve, der er noget galt, men jeg håbede egentlig, han bare ville smide første sæt, så vi kunne få et godt andet sæt. Jeg er meget træt af det, lød det fra Steffen Rasmussen.

Odense OBK-spilleren vandt sine to første kampe i turneringen, mens han i kvartfinalen skulle have mødt Viktor Axelsen. Verdensmesteren fra 2017 trak sig dog før kampen med en skade, og i semifinalen var det så endnu en skade til en af Danmarks bedste herresingler, der sendte ligaspilleren Steffen Rasmussen mod et af karrierens største højdepunkter - DM-finalen lørdag mod Anders Antonsen.