Christinna Pedersen dømt to gange for sjælden fejl: Aldrig sket før

Den 32-årige badmintonstjerne Christinna Pedersen kæmpede både med dommeren og spillet på finaledagen ved DM.

Det hører til sjældenhederne i badminton, at man kan blive dømt for servefejl, uden man overhovedet har ramt bolden.

Lørdag skete det midlertidig to gange for stjernen Christinna Pedersen, da hun sensationelt tabte DM-finalen sammen med makkeren Mathias Christiansen.

Det er jo et spørgsmål om, hvornår man starter med at tælle. Jeg står ikke i min klar-situation otte-ni sekunder

Christinna Pedersen

Almindelig kendt er det dog, at Christinna Pedersen står stille rigtig længe med bolden foran ketcheren, før hun afgiver sin serv. Ifølge Pedersen selv var det dog første gang i karrieren, at en dommer valgte at skride ind og dømme fejl på serven, før hun havde ramt bolden.

- Jeg er aldrig blevet dømt for det før. I en kamp, hvor vi har nok ting at slås med, var det ikke lige det, jeg havde brug for at slås ekstra med.

- I semifinalen fik jeg vendt en dårlig periode i andet sæt, hvor vi var nede, med den gode serv, jeg normalt synes, jeg har, der er rolig og teknisk. Så at jeg ikke helt fik den i spil i dag, det var med til at gøre det ekstra svært for mig i den situation og for os sammen, sagde Christinna Pedersen efter kampen.

Tog for mange sekunder om at serve

Reglerne foreskriver, at ingen af parterne må forsinke serveafgivningen unødvendigt, så snart både server og modtager er klar til serveafgivelsen. Det er dog et dommerskøn, hvornår det bliver en forsinkelse af spillet, og derfor kan man ikke sætte et bestemt antal sekunder på i servesituationen.

Efter fejl nummer to sagde Christinna Pedersen til dommeren, at han ikke nødvendigvis dømte forkert, men han var den eneste dommer, der havde dømt hende for det. Samtidig spurgte mixed doublen, hvor mange sekunder de så havde til at afgive serven.

To gange svarede dommeren korrekt, at hun ikke måtte forsinke spillet, inden en vedholden Mathias Christiansen fik dommeren til at sige, at hans dommerskøn var, at serven skulle afgives inden for fire sekunder. Isoleret var det altså en fejl, da der ikke kan sættes sekunder på, mens det var korrekt, at spillet ikke unødvendigt må forsinkes.

Under DM var den langsomme serveafgivning allerede blevet bemærket i semifinalen, hvor TV 2 SPORTs badmintonkommentatorer havde mål flere server til mellem syv og ni sekunder. Her blev Christinna Pedersen dog ikke dømt for fejl

- Det er jo et spørgsmål om, hvornår man starter med at tælle. Jeg står ikke i min klar-situation otte-ni sekunder. Det er overhovedet ikke for at genere eller påvirke min modstander, for jeg stoler så meget på, jeg kan lægge en god serv, at det udelukkende er for at finde min egen ro og rytme, så jeg står så godt som muligt.

- Det fik jeg ikke lov til i dag. Så kan man diskutere, hvornår man skal starte med at tælle sekunder, men jeg tror ikke, det er den sag, jeg gider gå ind i, for faktum var i dag, at de to andre var bedre end os, slog den danske stjerne samtidig fast.

Ikke bekymret for niveauet

Sammen med Mathias Christiansen tabte hun 15-21, 19-21 til de undertippede Mathias Bay-Smidt og Rikke Søby. Ved siden af DM-skuffelsen er Danmarks på papiret bedste mixed double også faldet seks pladser på verdensranglisten, så de nu ligger nummer 14.

- Man behøver ikke være bekymret over vores niveau. Jeg er ikke rolig over at have tabt en kamp, hvor spillet bestemt ikke kører. Vi må erkende, at vi mangler kamptræning. Det er jeg ret overbevist om, at det er meget af det, der ligger i det. Vi har ikke konkurreret siden november.

- Vi har forsøgt at spille en masse til træning den seneste periode og fået lagt en hård grundtræning til det forår, der kommer. Det er absolut ingen undskyldning, for det er vilkårene. Men bekymret behøver vi ikke være endnu. Der tror jeg så meget på Mathias og jeg, at der nok skal komme bedre badminton end det i dag, afsluttede Christinna Pedersen.

Herunder får du et overblik over resultaterne i de fem DM-finaler:

  • Kamp 1: Claudia Paredes/Julie Finne-Ipsen 21-16, 21-17 Alexandra Bøje/Sara Lundgaard
  • Kamp 2: Lasse Mølhede/Mathias Bay-Smidt 21-15, 21-16 David Daugaard/Frederik Søgaard
  • Kamp 3: Line Kjærsfeldt 8-21, 21-16, 21-16 Mia Blichfeldt
  • Kamp 4: Anders Antonsen 21-14, 21-10 Steffen Rasmussen
  • Kamp 5: Mathias Bay-Smidt/Rikke Søby 21-15, 21-19 Mathias Christiansen/Christinna Pedersen