Fremadstormende herredouble kåret til 'Årets Badmintonspiller 2018'

16x9
Kim Astrup og Anders Skaarup er blevet kåret som 'Årets Badmintonspillere'. Foto: Romeo Gacad / Ritzau Scanpix

Kim Astrup og Anders Skaarup er kåret til 'Årets Badmintonspiller 2018'. 19-årige Line Christophersen er kåret som 'Årets Komet'.

Den danske herredouble oplevede i 2018 et år, hvor de fik stor succes.

Kim Astrup og Anders Skaarup vandt China Open, danmarksmesterskabet og EM. Derudover fik de også deres højeste placering på verdensranglisten som nummer fem – den højst placerede danske herredouble lige nu.  

De store præstationer har betydet, at doublen er blevet kåret som 'Årets Badmintonspiller 2018'. hvilket bare giver en bekræftelse på, at de har haft en god sæson, fortæller Skaarup.

- Vores 2018 var fuldstændig fantastisk. Jeg synes, vi har udviklet os som spillere og som par, vi er sindssygt glade og stolte. Vi håber også, at 2019 og 2020 bliver interessant, vi har nogle store mål. Så jeg håber, vi kan blive ved med at bygge på, siger Anders Skaarup.

- Vi vinder jo ikke alle turneringer på et år, men vi tager det i stiv arm. Jeg ser frem mod de næste år.

Herredoublen var også med til at spille Danmark til en flot bronzemedalje ved Thomas Cup i Bangkok, hvor de blandt andet sørgede for videre avancement med en sejr i kvartfinalen mod Malaysia.

Astrup og Skaarup har også lagt godt fra land i 2019, hvor de blandt andet har nået semifinalen ved Indonesia Masters og kvartfinalen ved Malaysia Masters.

Line Christophersen er 'Årets Komet'

'Årets Badmintonspiller 2018' var ikke den eneste pris, der blev uddelt ved lørdagens DM-finaler. Line Christophersen nemlig blevet kåret til 'Årets Komet'.

Den 19-årige damesingle tog sin første titel i 2018 ved ungdomsdanmarksmesterskaberne i april. Den titel blev fulgt op med EM-guld og en sejr ved den internationale ungdomsturnering Danish Junior Cup.

Anders Skaarup havde sin søn med på scenen.
Anders Skaarup havde sin søn med på scenen. Foto: TV 2 SPORT

Det viser, at Christophersen er et lovende talent, og derfor har hun vundet 'Årets Komet'.

- Det har været en vildt stor oplevelse, siger hun om Ungdoms VM i Canada.

- Man kan bare mærke, at man er på rette vej nu, og at det virker, det man har gang i. Det er et stort skridt at gå fra ungdomsspiller til senior. Der er meget at lære endnu, det er et lidt anderledes spil, men det glæder jeg mig til.

'Årets Komet 2018' fik sin seniorlandsholdsdebut i maj, da hun spillede to kampe ved Uber Cup, VM for damelandshold.

Selvom landsholdet og Uber Cup er noget af det største på den internationale badmintonscene, kom årets absolutte højdepunkt til U-VM, hvor det blev til en sensationel sølvmedalje i damesinglekategorien.