Badminton

Rørt double vinder DM fire dage efter, hun blev smidt af landsholdet

Værløses Julie Finne-Ipsen og Skovshoveds Claudia Paredes kan meget overraskende kalde sig danske mestre i damedouble.

Fire dage efter 24-årige Julie Finne-Ipsen endegyldigt fik at vide, at hun ikke længere er en del af landsholdet, kan hun nu kalde sig Danmarks bedste damedouble sammen med makkeren, der til daglig spiller i 2. division.

Den meget overraskende vinder havde styr på DM-finalen stort set fra start til slut, hvor de vandt 21-16, 21-17 over Alexandra Bøje og Sara Lundgaard fra henholdsvis Højbjerg og Værløse.

Fire dage efter 24-årige Julie Finne-Ipsen endegyldigt fik at vide, at hun ikke længere er en del af landsholdet, kan hun nu kalde sig Danmarks bedste damedouble sammen med makkeren Claudia Paredes. Video: TV 2 SPORT

- Som Jim Laugesen (badmintonekspert, red.) har sagt, skal man lade ketcheren tale, og det prøvede jeg på. Jeg er også bare virkelig, virkelig glad. Jeg har ikke så meget at sige, andet end at vi bare har haft det så sjovt i denne turnering. Jeg er meget rørt faktisk og har lyst til at græde, lød det efter kampen fra Julie Finne-Ipsen.

Sølvvinderne havde i semifinalen sendt de forsvarende mestre, Sara Thygesen og Maiken Fruergaard, ud af turneringen, og dermed var der på forhånd lagt op til to nye navne på DM-pokalen.

Julie Finne-Ipsen færdig på landsholdet

Sejren var ekstra sød for specielt Julie Finne-Ipsen, der i tirsdags fik at vide, hun endegyldigt var færdig på den danske landsholdstræning i Brøndby.

Tilbage i september mistede hun sin faste makker Rikke Søby, da Badminton Danmark ikke længere troede på, de kunne levere internationale resultater. Samtidig fik hun en løftet pegefinger om, at niveauet skulle hæves, hvis hun ville fortsætte på landsholdet.

Det lykkedes ikke for Finne-Ipsen, der samtidig døjede med en alvorlig skade i store dele af efteråret, da hun blev ramt af et træthedsbrud i foden. Det sendte hende på krykker i en længere periode, mens hun først i slutningen af november vendte tilbage til kampe i den danske liga.

- Jeg må hellere lige sende en tak til Mai Surrow (klubkammerat i Værløse, red.), da det er hende, der har givet mig glæden tilbage. 2018 har været mit hårdeste år nogensinde, så tak til hende i hvert fald. Og tak til Claudia for at være en fantastisk makker, tilføjede Finne-Ipsen, mens stemmen knækkede sammen foran publikummet i Aarhus.

Claudia Paredes og Julie Finne-Ipsen vinder DM-guld i damedouble 2019.

DM i Aarhus blev indledt med en tæt sejr i tre sæt, mens Finne-Ipsen og Paredes i kvart- semi- og finalen nedlagde tre damedoublepar, der normalt gør sig gældende på landsholdstræningen.