Badminton

Dansk stjerne taler ud - er færdig med sin tidligere makker

Mads Conrad og Mads Kolding kommer ikke til at danne makkerpar igen. -

Den 31-årige doublespiller Mads Kolding er usikker på sin badmintonfremtid, men én ting er sikkert - det bliver i herredouble, han fortsætter.

I fire år lå Mads Kolding og Mads Conrad konstant blandt verdens ti bedste herredoublepar, inden Conrad i slutningen af november sidste år valgte at trække stikket og tage en badmintonpause på ubestemt tid.

Det efterlod Mads Kolding uden makker og i vildrede om fremtiden. Samtidig truede den konflikt, der først blev løst i slutningen af januar, og derfor indledte Kolding i første omgang et hurtigt samarbejde i herredouble med Niclas Nøhr og mixed double med Alexandra Bøje.

Jeg håber, Conrad finder lysten til at spille igen, men det bliver ikke sammen med mig

Mads Kolding

Sidstnævnte makkerskab holdt kun en måned, inden Kolding droppede Bøje. Nu fortæller Mads Kolding, hvorfor det aldrig nåede at komme i gang, før det sluttede.

- Jeg kan godt sige nu - hovedet på blokken - at jeg overhovedet ikke ser mig i mixed double på noget tidspunkt. Det gjorde jeg heller ikke inden, men jeg stod i en situation, inden konflikten brød ud, hvor jeg var en hund, der lugtede blod. Jeg skulle bare have noget at gå efter og først og fremmest en makker at spille med. Så jeg tror uden at fornærme nogen, at jeg havde sagt ja til hvad som helst.

- Set i bagklogskabens lys skulle jeg nok have haft mere is i maven, men det er blevet clearet, og jeg synes, det var mest fair for alle at stoppe det, inden det var kommet i gang. Alexandra er et kæmpe talent, og det ville være ærgerligt at bruge sådan et talent i en kategori, hvor jeg på ingen måde kan se mig selv, siger Mads Kolding, der også i en årrække spillede sammen med Kamilla Rytter Juhl med pæn succes.

Hvis nu Badminton Danmark en dag ikke ser dig i herredouble mere, kan du så vende tilbage til mixed double?

- Det er på ingen måde noget, jeg vil genoverveje. Jeg håber stadig, jeg har en stjerne hos dem. Jeg husker i hvert fald tilbage for mindre end fire måneder siden, hvor jeg stabilt havde ligget i top otte i verden i fire år. Så jeg håber da ikke, jeg er glemt.

Makkerskab med Conrad genoptages ikke

I herredouble fortsætter Mads Kolding indtil videre samarbejdet med Niclas Nøhr efter Mads Conrads beslutning om at tage en pause. En beslutning, Kolding tidligere har beskrevet som 'chokerende'.

Da udmeldingen om Kolding og Nøhrs makkerskab nåede offentligheden, blev det slået fast, at herredoublen havde andenprioritet efter både Kolding og Nøhrs mixed doubler. Og mens den ene konstellation ikke længere er aktuel, så fortsætter Nøhr efter planen med Sara Thygesen.

- Nøhr ved også godt, jeg ikke er tilfreds med at være andenkategori, men det er jo altid sådan, at græsset er grønnere på den anden side, så lige nu er jeg rigtig tilfreds med at have en makker og rigtig tilfreds med Nøhr.

Niclas Nøhr og Sara Thygesen spiller fortsat sammen i mixed double.

- Men hvis hans plan på sigt er at spille mixed double sideløbende, så er det selvfølgelig ikke holdbart for nogen af os. Jeg prøver at holde mig så godt til som overhovedet muligt, selvom det ikke gik så godt her til DM, så prøver jeg, tilføjer Mads Kolding.

Til spørgsmålet om, hvorvidt han håber på at genoptage samarbejdet med Mads Conrad, hvis han finder lysten igen, er svaret ganske klart:

- Jeg håber, Conrad finder lysten til at spille igen, men det bliver ikke sammen med mig.

Hvorfor kan det ikke blive dig og Conrad igen?

- Det kan det bare ikke, lukker Kolding snakken om det tidligere makkerskab.

De forsvarende verdensmestre var for stor en mundfuld for Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding. Video: TV 2 SPORT

Heller ikke 31-årige Mads Conrad ønsker at gå i detaljer om forløbet over for TV 2 SPORT, som han dog beskriver som ganske udramatisk ifølge ham:

- Jeg tog min beslutning ud fra, hvad der var det eneste rigtige for mig. Så har vi ikke haft den store kontakt de sidste par måneder, men det, tror jeg egentlig bare, er en naturlig udvikling. Jeg har intet personligt på tværs med Kolding, og da vi skiltes, udtrykte han fuld forståelse for min beslutning over for mig.

Fornylig var du på banen i en klubturnering i Malaysia. Er du på vej tilbage?

- Det var dejligt at stå på banen, og det havde jeg det godt med lige at få bekræftet. I næste uge tager jeg dog tre uger til Australien med familien for at prioritere en mulighed med mine nærmeste, jeg ikke har haft før. Og selvom kroppen holdes ved lige dernede, så er det ikke fordi, vi snakker comeback til All England om en måned.

- Men der er mange overvejelser i spil, og jeg har en dialog med forskellige folk om, hvad der skal ske. Så foreløbig holder jeg tingene ved lige, og så må vi se, siger Mads Conrad.

'Herredouble-kategorien bløder'

Spoler man tiden godt fire måneder tilbage, havde Danmark tre herredouble-konstellationer i top ti på verdensranglisten. Siden fortsatte kun Kim Astrup og Anders Skaarup succesen, mens Mathias Boe, der i december flyttede permanent til udlandet, og Carsten Mogensen havde svært ved at holde deres niveau.

Samtidig tog Mads Conrad også en pause på ubestemt tid, og derfor er der nu mange spørgsmålstegn for cheflandstræner Kenneth Jonassen og doubletræner Jakob Høi. Det er den fornemmelse, Mads Kolding står med knap to uger efter, at konflikten mellem spillerne og Badminton Danmark blev løst.

Kolding (forrest) og Conrad dannede i en årrække makkerskab, men nåede aldrig at tage den helt store titel sammen.

- Lige nu tror jeg, det handler om at finde hinanden. Både Nøhr og jeg, men også forbundet og os spillere. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det ikke var et stort kaos lige p.t.. Så det skal vi have fundet ud af, og indtil videre synes jeg, det er utopi at tænke i fremtid, fordi der er så mange ukendte faktorer lige nu.

Hvad er det, der er et kaos?

- Kaos er måske et forkert ord, men vi skal lige finde hinanden alle sammen. Det er super dejligt at være tilbage. Det tror jeg, både spillerne og trænerne føler, og der har været god smæk på. Men der er stadig nogle ridser i lakken, som skal pudses væk på en måde.

- Kaos er mere møntet på herredouble-kategorien. For fire måneder siden stod vi med tre par i top ti, og nu har vi snart kun ét par i top 30. Så man kan roligt sige, at det er en kategori, der bløder, desværre. Det skal vi alle sammen have fundet en løsning på sammen, lyder konklusionen fra den rutinerede doublespiller.

Næste udfordring for ham og de danske topspillere bliver EM på hjemmebane, der begynder allerede på onsdag.