Badminton

Svær All England-lodtrækning for danske herresingler

Anders Antonsen, Rasmus Gemke og Viktor Axelsen får svært ved at spille sig frem til finaledagen ved All England.

Især Rasmus Gemke og Anders Antonsen får hård modstand i første runde ved All England. Få overblikket over de danske kampe i artiklen.

To stærke kinesere kan tidligt ødelægge de danske herresingledrømme, når Super 1000-turneringen All England afholdes om tre uger.

Det står klart, efter der tirsdag blev trukket lod til den prestigefyldte turnering.

Alle de danske herresingler er i den nederste del af lodtrækningen, og det betyder, at de kan komme til at møde hinanden fra anden runde og frem til en eventuel semifinale.

Men for at komme så langt kræver det, at de yder deres maksimale.

For allerede i første runde skal den tredobbelte danmarksmester og Indonesia Masters-vinder, Anders Antonsen, møde verdens nummer to og den forsvarende All England-vinder, Shi Yuqi.

Meget bedre er det ikke for Rasmus Gemke, der skal møde OL-guldvinderen Chen Long i første runde. Vinderen af det opgør kan møde Jan Ø. Jørgensen i anden runde, mens Viktor Axelsen eller Hans-Kristian Solberg Vittinghus kan vente i kvartfinalen. Hvis de to sidstnævnte begge vinder deres kamp i første runde, mødes de i anden runde.

- Ud fra den lodtrækning skal vi virkelig være glade, hvis vi kan få én i en semifinale. Vi skal nok regne med, at kvartfinalen bliver den første opgave og den klart sværeste. For selvom Viktor Axelsen slog Chen Long sidst (i det indbyrdes møde, red.), så har Chen Long været stærk ved All England, for hallen passer ham godt.

- Antonsen er godt spillende for tiden og har en masse selvtillid, men det er en skrap opgave at komme ud for. All England er heller ikke et sted, hvor Anders har vist, han har været bedst spillende indtil nu. Så det vil være en overraskelse, hvis han slår ham, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Undgår verdensetter indtil finale

Hvis badmintoneksperten skal finde noget positivt ved lodtrækningen for de danske herresingler, er det, at den førsteseedede verdensmester, Kento Momota, ligger i den anden halvdel af lodtrækningen og tidligst kan møde rende ind i danskerne i finalen.

- Han har vist sig at være en meget svær opgave og må betegens som storfavorit. Selvom Antonsen lige har slået ham, så er det ikke mange kampe, Momota har tabt de sidste to år. Og han vil være rigtig klar til det her All England. Så det er det mest positive for danskerne.

En svær første runde bliver det også for Danmarks bedst rangerede mixeddouble med Mathias Christiansen og Christinna Pedersen. De møder japanerne Yuta Watanabe og Arisa Higashino, som vandt All England sidste år.

Herunder kan du få et overblik over alle danskernes kampe i første runde ved All England:

Herresingle

 • Hans-Kristian Solberg Vittinghus - Lu Gangzu
 • Viktor Axelsen (6. seedet) - Sameer Verma
 • Jan Ø. Jørgensen - Kazumasa Sakai
 • Rasmus Gemke - Chen Long (4. seedet)
 • Anders Antonsen - Shi Yuqi (2. seedet)

Damesingle

 • Line Kjærsfeldt - Cai Yanyan
 • Mia Blichfedlt - Yip Pui Yin

Herredouble

 • Kim Astrup/Anders Skaarup (5. seedet) - Wahyu Nayaka Arya Pangkaryanira/Ade Yusuf Santoso
 • Mathias Boe/Carsten Mogensen - Choi Solgyu/Seo Seung Jae

Damedouble

 • Sara Thygesen/Maiken Fruergaard - Ni Ketut Mahadewi Istarani/Rizki Amelia Pradipta  

Mixeddouble

 • Niclas Nøhr/Sara Thygesen - Kohei Gondo/Ayane Kurihara 
 • Mathias Christiansen/Christinna Pedersen - Yuta Watanabe/Arisa Higashino