Badminton

Danmark møder gruppemodstander i EM-semifinalen

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen er en del af Danmarks EM-hold. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Fredag blev der trukket lod til semifinalerne ved hold-EM. Danmark kommer til at møde en nation, der allerede er besejret ved EM.

Lørdag klokken 14 skal Danmark møde enten Frankrig eller Holland i EM-semifinalen for hold.

Det blev resultatet af fredagens lodtrækning. Frankrig og Holland mødes fredag klokken 18, hvor det bliver afgjort, hvem der får lov til at møde Danmark i semifinalen.

- Det bliver nok en meget lige kamp, og resultatet kan komme an på, hvordan de to hold vil stille op. Begge nationer har sparet spillere tidligere i turneringen, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Det er intet under, hvis ’Frankrig’ og ’Holland’ får den berømte klokke til at ringe. Danmark har nemlig været i EM-gruppe med de to nationer, der begge blev besejret med 4-1.

Semifinalerne sammensættes af en gruppevinder mod nummer to fra den ene eller anden gruppe. Det er derfor, nationerne kan mødes igen.

- Ingen af de to hold stillede med stærkeste opstilling, da de mødte Danmark i gruppespillet, og en EM-semifinale er noget helt andet end en gruppekamp. Der kommer mere modstand til Danmark, så det bliver en helt anden kamp, selvom Danmark stadig vil være favorit, siger Jim Laugesen.

Den anden semifinale består af gruppevinderen Rusland, der skal møde enten England eller Tyskland. Ligesom det er tilfældet med Danmarks semifinale har deltagerne i den anden semifinale også været i indledende gruppe sammen.

Du kan se semifinalerne og finalen fra EM i badminton lørdag og søndag på TV 2 SPORT og TV 2 Play.

Første semifinale indledes lørdag klokken 9.45. Danmark spiller semifinale lørdag klokken 14.