Badminton

Det har ikke været nemt for os, siger Boe om brud med Mogensen

Mathias Boe og Carsten Mogensen er færdige som makkerpar, når de har spillet All England i næste uge. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Mathias Boe håber, at han og Carsten Mogensens nye makkerskaber kan bringe ny motivation og nyt liv i deres karrierer.

En æra i dansk badminton er forbi, når den prestigefyldte turnering All England er færdigspillet i næste uge.

Det markerer nemlig enden på makkerskabet mellem Mathias Boe og Carsten Mogensen. Torsdag meddelte Badminton Danmark, at det succesrige par bliver splittet op og i stedet sat sammen med henholdsvis Mads Conrad og Mads Kolding.

Det kan ikke gå ringere i herredouble, end det går nu

Mathias Boe

Beslutningen om at gå hver sin vej har ikke været nem, fortæller Mathias Boe til TV 2 SPORT.

- Det er et langt ægteskab, som slutter her. Jeg synes, vi badmintonmæssigt har rigtig meget at byde på, men man behøver ikke være Edison for at se i resultatbøgerne, at det sidste halve år ikke er gået særlig godt, siger han.

- Vi har haft gode og positive snakke om, hvad der skal ske, og vi har prøvet at kæmpe med det, men synes måske, det sidste har manglet, og at en god mulighed vil være at prøve at satse på noget nyt, når der også er andre rigtig gode danskere.

Boe og Mogensen har sammen vundet All England to gange, mens det er blevet til OL-sølv samt VM-sølv og -bronze.

Delvist enige om brud

Så sent som i marts sidste år stod duoen i finalen ved All England, men siden er Boe og Mogensen raslet ned ad verdensranglisten og har med én undtagelse ikke formået at spille sig længere end til 1/8-finalen.

Har I været enige om at splitte op?

- Vi har haft god dialog om det, så vi er delvist enige, vil jeg sige. Det er selvfølgelig ikke nemt for nogen af os. Det er en ekstremt svær beslutning og en hård snak at have om det, men jeg tror på, det er det bedste for os begge, og at det kan puste noget mere motivation og liv i vores karrierers efterår, siger Mathias Boe.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Carsten Mogensen, der ikke ønsker at kommentere beslutningen lige nu.

Ikke meget at miste, mener Boe

Efter nogle stærke år for danske herredoubler ser verdensranglisten nu sådan ud, at Anders Skaarup og Kim Astrup er nummer 6, mens Conrad og Kolding er faldet tilbage som nummer 16. Boe og Mogensen er helt nede som nummer 21.

Badminton Danmarks sportschef kaldte det i en pressemeddelelse spændende at se de nye konstellationer, men sagde også, at det er "en smule usikkert" at danne nye par.

Men et kig på verdensranglisten og resultaterne gør udslaget for Mathias Boe.

- Kigger man hele vejen rundt i organisationen, kan man ikke sige, der er så meget at miste ved nye tiltag, siger han.

Mathias Boe besluttede i slutningen af sidste år at flytte sin træning til udlandet og dermed ikke indgå i den daglige landsholdstræning, og i november besluttede Mads Conrad at holde pause på ubestemt tid fra badmintonsporten for at være mere sammen med familien.

I den periode snakkede Boe og Conrad lidt sammen om fremtiden, fortæller Boe.

- Vi er måske kommet på, at det kan være en meget god mulighed for alle. Det kan ikke gå ringere i herredouble, end det går nu. I de 20 år, jeg har været i Brøndby, har vi aldrig været ringere i forhold til ranglisten i herredouble, end vi er lige nu. Jeg tror på, det kan give noget positivt hele vejen rundt.

I forbindelse med det nye makkerskab flytter Mathias Boe tilbage til Danmark og til træningen i Brøndby.

Kigger på Thomas Cup og OL

Conrad og Boe dannede par ved Thomas Cup, VM for hold, for ti måneder siden, hvor de slog et af verdens bedste par, Kamura og Sonoda fra Japan.

Selvom de kommer til at starte langt nede på verdensranglisten og derfor må spille sig op via mindre turneringer, har de ambitioner om at nå tilbage i verdenstoppen - og kigger på Thomas Cup på hjemmebane i 2020 og OL samme år.

- Mads og jeg ville ikke gå ind i det her projekt uden at tro, at vi stadig kan være med. Jeg spilder ikke min tid på at rende og træne - og det gør Mads heller ikke - hvis man ikke tror, man kan være med, siger Mathias Boe.

Fuld smadder ved All England

I første omgang skal Mathias Boe sætte punktum på makkerskabet med Carsten Mogensen i All England i næste uge, som altså bliver parrets sidste turnering sammen.

Her møder de i første runde Choi Solgyu og Seo Seung Jae fra Sydkorea, der er nummer 41 i verden. Allerede i anden runde kan danskerne rende ind i Kamura og Sonoda fra Japan, der er nummer 3.

- Vi har så meget respekt for hinanden og er stadig gode venner uden for banen. Der er ikke den store konflikt der, og jeg tror, vi begge er indstillet på at give den fuld smadder, som vi altid har gjort, siger Mathias Boe til TV 2 SPORT.

- Der er ikke rigtig nogen, der kan tage det fra os, vi har opnået de sidste 15 år. Det er noget, vi vil bære med os altid. Vi tager til All England med samme indstilling som altid, og når vi står på banen, kan det da godt være, det føles en lille smule anderledes.

TV 2 SPORT sender massivt fra All England fra onsdag den 6. marts.