Badminton

Ekspert hylder Boe og Mogensen, der skilles: - De bedste nogensinde

Boe og Mogensen har opnået store resultater sammen, selvom det har knebet med niveauet siden All England-finalen i marts. Kazuhiro Nogi / Ritzau Scanpix

Mathias Boe og Carsten Mogensen spiller sammen for sidste gang ved All England i starten af marts.

Danmark siger farvel til en herredouble i absolut verdensklasse. Den bedste, nationen nogensinde har set.

Sådan lyder reaktionen fra TV 2 SPORTs badmintonekspert efter offentliggørelsen af en doublerokade, hvor Mathias Boe og Carsten Mogensen går fra hinanden.

- Det er det bedste herredoublepar nogensinde. Det er et par, der har vundet stort set alt – og med OL-sølvet og to All England-titler er de det bedste danske par, lyder det fra Jim Laugesen, der er overrasket over nyheden.

- Jeg havde regnet med, nu hvor Boe er flyttet til Indien, at de stille og roligt ville ende deres karrierer sammen. Det er lidt specielt at se Mathias Boe og Carsten Mogensen i to nye konstellationer. Timingen er også speciel. Jeg havde troet, jeg skulle hylde Mathias Boe og Carsten Mogensen ved All England i næste uge og så se dem spille lidt videre. Men nu skal vi virkelig hylde dem, for det bliver deres sidste turnering sammen.

Boe og Conrad har været på tale tidligere

Fremover skal Mathias Boe spille sammen med Mads Conrad, der droppede sit makkerskab med Mads Kolding i slutningen af 2018 for at holde en badmintonpause på ubestemt tid.

Samtidig skal Mogensen og Kolding spille sammen i hvert fald frem til sommeren 2019. Det oplyser Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

- Den sportslige ledelse har tidligere drøftet muligheden for at sætte Conrad og Boe sammen, da vi i Thomas Cup-sammenhænge har set dem spille godt sammen. Timingen og omstændighederne har ikke været til stede tidligere, men nu er muligheden der for at prøve dem af som par, og det ser vi frem til, siger sportschef Jens Meibom i pressemeddelelsen.

Torsdagens nyhed er ifølge Jim Laugesen et udtryk for, at de fire spillere gør et sidste forsøg på at være med i verdenseliten med Thomas Cup på hjemmebane og OL 2020 som de oplagte mål.

- Det sidste stykke tid har Carsten og Mathias ikke leveret de resultater, de plejer at levere. Det er vel troen på, at der stadig er noget tilbage i dem, der får dem til at prøve at finde noget nyt.

Se Boe og Mogensens sidste turnering som makkerpar direkte på TV 2 SPORT fra onsdag den 6. marts.