Badminton

Yonex vil melde Badminton Danmarks direktør til politiet

Badminton Danmark-direktør, Bo Jensen, beskyldes for manipulation i brev til badmintonforbundets bestyrelse. Claus Fisker / Ritzau Scanpix Denmark

Ifølge det store sportsmærke Yonex har direktøren i Badminton Danmark, Bo Jensen, lavet dokumentfalsk. Derfor vil de nu politianmelde direktøren.

Yonex' tålmodighed er brugt op, og derfor gik de onsdag skridtet videre i beskyldningerne om fiflerier med dokumentation hos Badminton Danmark.

Siden slutningen af januar har Yonex ventet på svar fra Badminton Danmark på et brev, de har sendt til forbundet. Ifølge sportsmærket Yonex er der dog ikke sket noget, og nu vil de politianmelde Badminton Danmark-direktør Bo Jensen.

Det skriver det japanske sportsmærke i en pressemeddelelse.

- Da vi beklageligvis ikke har modtaget nogen tilbagemelding eller reaktion fra Badminton Danmark, har vi i samråd med vores advokat vurderet, at vi nu vil overlade sagen til politiet med henblik på, at politiet herefter må vurdere, om der er sket noget strafbart, herunder om den omtalte mail er dokumentfalsk, oplyser bestyrelsesformand i Yonex Scandinavia, Benni Holst Andersen, i en mail til TV 2 SPORT.

Firmaet vil inden for ti dage rette henvendelse til politiet.

I en SMS til TV 2 SPORT skriver Bo Jensen, at han ingen kommentarer har, men henviser til en skrivelse fra 4. december sidste år fra sin advokat til Yonex' advokat.

Yonex er utilfreds med måden, Badminton Danmark og Bo Jensen i forbindelse med forhandlingerne om en ny badmintonaftale forsøgte at bygge bro mellem Yonex, forbundets egne sponsorer samt spillerne.

Ifølge sportsmærket har Bo Jensen uddelt en udateret mail underskrevet af manageren i Yonex' internationale salgsafdeling, Taji Suzuki, ud til Badminton Spillerforeningen og spillere.

Problemet er ifølge sportsmærket, at kravene i dokumentet ikke stemmer overens med de reelle krav.

- En sådan mail er aldrig afsendt af Yonex' hovedkontor, skriver bestyrelsesformand i Yonex, skriver Benni Holst Andersen.