Badminton

Det så du ikke på TV: Modstandere ventede på Boe og Mogensen efter kampen

Efter Mathias Boe og Carsten Mogensens sidste kamp sammen stod tre japanske topspillere klar til at få et billede og en t-shirt af det danske par.

Se All England på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Arena Birmingham var næsten tom, da Mathias Boe og Carsten Mogensen torsdag aften var i gang med deres sidste interview.

En halv time forinden havde de tabt deres kamp ved All England, hvilket markerede afslutningen på det 15 år lange makkerskab på banen.

Mens de stod og besvarede spørgsmål om deres karriere, listede tre af verdens bedste herredoublespillere op ad tilskuerrækkerne. Japanerne Takuto Inoue, Takeshi Kamura og Keigo Sonoda stod tålmodigt og ventede på, at danskerne havde tid til at snakke med dem.

Det bemærkelsesværdige var, at det var Kamura og Sonoda, som kort forinden havde sendt Boe og Mogensen ud af All England og sat et punktum for danskernes karriere. 

I stedet for at tage hjem og forberede sig til næste kamp stod de nu helt utraditionelt sammen med Inoue som tre små skoledrenge, der skulle møde deres største idoler efter en koncert. Smilet var derfor stort, da interviewet var færdig, og danskerne havde tid til at mødes med dem.

Der blev poseret fra de fire spillere, da der blev taget billeder.

Boe gav Kamura det, han troede var en ekstra ubrugt t-shirt fra tasken. Det var dog et par shorts, men japanerne tog taknemmeligt imod gaven.

Mogensen pointerende dog kort efter 'fejlen', og Boe undskyldte, hvorefter han vekslede det til en ubrugt t-shirt. Japanerne grinte nervøst af episoden og takkede igen.

Takeshi Kamura fik en ubrugt spillertrøje af Mathias Boe med som souvenir.

- Held og lykke med i morgen (fredag, red.), sagde Boe med henvisning til, at Kamura og Sonoda jo var klar til kvartfinalen på bekostning af ham og Mogensen.

Japanerne kvitterede det med at bukke og takke.

Sådan sluttede mødet mellem de tre japanere og to danskere. Med få ord, men med stor gensidig respekt for hinanden.

Kamura og Sonoda bukkede og takkede efter mødet med Boe og Mogensen.

Bedste nogensinde i Europa

Respekt for Boe og Mogensen var der også fra mange andre kollegaer i badmintonverdenen.

Nummer to på verdensranglisten i damesingle, Nozomo Okuhara, fik taget et billede sammen med Boe og Mogensen i mixed zone, da de tre personer tilfældigvis var færdige på samme tid i første runde ved All England.

Chris Adcock har tidligere spillet herredouble og stået over for Boe og Mogensen i kamp. I dag er han sammen med sin kone, Gabrielle Adcock, blandt verdens bedste mixeddoublepar. På sin Instagram-profil udtrykte han stor respekt for danskerne og deres betydning i europæisk badminton.

- Det har været helt forrygende at se disse fyre sammen i så mange år på badminton-touren. Jeg mener, at det uden tvivl er den bedste herredouble, Europa nogensinde har haft.

- Jeg har lært så meget af at se dem og har altid nydt at være på banen med dem. De er også nogle gode fyre. Tillykke med de 15 år, skriver han.