Badminton

Jan Ø. bad om Axelsens trøje efter kvartfinale: - Det var en fin gestus

Der var stor respekt mellem Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen, da de to spillere sagde tak for kampen.

Se All England på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Lyden fra tilskuerne i Arena Birmingham fik et ordentlig nøk opad, da Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen viste deres trimmede overkroppe frem efter deres kamp ved All England.

Efter at have givet hinanden et stort kram valgte de at bytte trøjer. Nærmest ligesom efter en fodboldkamp.

Det var noget, Jan Ø. Jørgensen havde bedt om, forklarede han efter kvartfinalen.

- Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg kommer til spille mod Viktor (Axelsen, red.) mere, så det var en slags respekt, tror jeg.

Så det er ikke noget, vi skal lægge noget mere i?

- Nej, det tror jeg ikke, siger 31-årige Jan Ø. Jørgensen til TV 2 SPORT.

Viktor Axelsen ville glædeligt bytte trøje med sin landsmand, og med et glimt i øjet kommenterede han på situationen, da de to spillere pludselig stod uden trøjer på banen.

- Jeg synes, det var en fin gestus, så jeg måtte lige puste al luften ud og se jacked ud (trimmet, red.). Vi vidste, I sendte kampen, så vi havde aftalt at skære ned på kulhydraterne i går (torsdag, red.) for at være mere trimmet, lød det fra en smilende Axelsen.

Spillede verdensklasse

Opgøret mellem de to danskere var meget jævnbyrdigt. Begge sæt blev afgjort inden for få point, og Jan Ø. Jørgensen nåede endda at spille sig frem til en sætbold mod den tidligere verdensmester.

Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen forlod banen med hinandens trøjer.

Inden opgøret var han ellers nervøs for, hvor meget han kunne gøre imod Axelsen. Blandt andet fordi han efter skadespauser har kæmpet med at finde sit tidligere storspil frem i turneringer. Men mod Axelsen fik han vist det.

- Jeg er rigtig stolt. Jeg tror, det er det bedste, jeg har spillet, siden jeg kom tilbage. Så jeg er rigtig glad for kampen. Jeg havde gode muligheder i dag (fredag, red.). Det tvivlede jeg på, jeg kunne spille mig frem til. Jeg fik også vist, jeg kan spille verdensklasse badminton.

- Jeg hyggede mig derinde og havde det sjovt. Og synes jeg har god ære af kampen. Jeg er også en kende ærgerlig over, jeg ikke fik det første sæt. Det kunne have været rigtig sjovt at spille et tredje sæt, men jeg synes, jeg fik vist mere godt spil, end jeg har gjort længe.

Viktor Axelsen vandt 23-21, 21-18 og skal i semifinalen møde andenseedede Shi Yuqi, som vandt turneringen sidste år.

Viktor Axelsen er for første gang i karrieren i semifinalen ved All England. Video: TV 2 SPORT