Badminton

Boe og Mogensen strides efter endt makkerskab

Boe og Mogensen har opnået store resultater sammen. I sidste uge spillede de deres sidste kamp sammen. Kazuhiro Nogi / Ritzau Scanpix

Carsten Mogensen modsiger Mathias Boes udtalelser om, at Mogensen ikke er kommet sig over hjerneblødning.

Skilsmissen mellem Carsten Mogensen og Mathias Boe, der i en årrække har udgjort Danmarks mest succesfulde herredouble i badminton, har udviklet sig til en kamp på ord.

Det skyldes en udtalelse fra Mathias Boe, der over for DR har udtrykt, at Carsten Mogensen ikke er kommet sig 100 procent over den livstruende hjerneblødning, han fik i 2016.

- De sidste par år har været svære, for de ting, som Carsten har været igennem, er ikke noget, han er kommet sig 100 procent over. Det er det ikke. Når du stresser din krop og træner så meget, som vi gør – efter en fem timers hjerneoperation, hvor de har været inde og skære og pille og brænde i alt muligt – så er det klart, at der er nogle sanser og noget, der er påvirket af det. Det har gjort det svært for ham at holde samme træningsniveau og komme tilbage helt. Der har været en del afbud, og det har været svært for mig, lyder det fra Mathias Boe. 

Den udmelding skuffer den nu tidligere makker. Carsten Mogensen fortæller til BT:

- Jeg ved ikke, hvornår han er blevet overlæge, for jeg er kommet mig helt over det. Lægerne har erklæret mig rask, og min hjerne fejler intet. Ja, jeg har været svimmel. Men brækker man en fod, skal man efterfølgende genoptræne. Jeg har været tæt på at dø, og selvfølgelig har der været nogle udfordringer. Men hans udtalelse skuffer mig. Det må jeg ærligt indrømme, siger Carsten Mogensen, der sender en stikpille tilbage mod Mathias Boe. 

- Jeg tror, at han sammen med Mads Conrad-Petersen har haft en skjult agenda om at spille sammen. Og det er jeg i øvrigt ikke den eneste, der tror.

Conrad har afvist påstand

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra både Carsten Mogensen og Mathias Boe. Det er endnu ikke lykkedes. 

Tidligere har vi talt med Mads Conrad om det nye makkerskab med Mathias Boe. Dengang blev han også foreholdt, om der hele tiden har været en større bagvedliggende plan, hvilket Conrad dengang afviste:

 - Det er der ikke noget i. Jeg har fuldstændig truffet min egen beslutning (om at holde pause, red.), og da jeg tog beslutningen, var jeg på ingen måde overbevist om, jeg skulle tilbage igen. Jeg havde brug for at komme væk, og min krop var i en halv stresstilstand. Jeg skulle væk, inden jeg faldt for langt ned. Der tænkte jeg slet ikke i nye makkerskaber eller ranglistepoint. Jeg vidste heller ikke eller tænkte over, hvordan det ville gå Mathias og Carsten.

- Lysten og motivationen er så kommet med tiden, efter jeg også var ude og træne lidt med under konflikten. Det var der, jeg kunne mærke gnisten, og min krop reagerede positivt på miljøet. Derefter har jeg mærket meget efter, og så tog vi en ferie som familie, hvilket vi havde brug for. Det har været vigtigt at prioritere de ting med familien, og jeg kan mærke, det har været det eneste rigtige, sagde Mads Conrad til TV 2 SPORT.

Boe og Mogensen spillede deres sidste turnering sammen i sidste uge, hvor de blev slået ud af All England i anden runde.

Mathias Boe skal fremover spille herredouble med Mads Conrad, mens Carsten Mogensen skal spille med Mads Kolding.