Badminton

Danske mestre sikrer gigantisk triumf

Rikke Søby og Mathias Bay-Smidt fuldendte overraskelsen ved Super 300-turneringen Swiss Open.

De danske mestre i mixeddouble, Rikke Søby og Mathias Bay-Smidt, vandt søndag deres største turnering i karrieren.

Ved finalen i Swiss Open vandt parret over de ottendeseedede Rinov Rivaldy og Pitha Haningtyas Mentari med 21-18, 12-21, 21-16.

Søby og Bay-Smidt ligger nummer 102 i verden og kan med finalesejren i Super 300-turneringen forvente at tage et stort spring på ranglisten.

Storspillende Søby

Danskerne fik en dårlig begyndelse på kampen, da indoneserne vandt de første fire point i kampen. De udbyggede også til 7-2, inden danskerne med især Rikke Søby begyndte at få overtaget i duellerne. Kort efter blev der udlignet til 9-9.

Derfra fulgtes parrene ad hele vejen til 18-18. Så viste danskerne noget af den koldblodighed, som de også viste i den imponerende semifinalesejr over verdens nummer 17.

Bay-Smidt lavede tre gode server, og Søby var den skarpeste på sætbolden, hvor hun fra nettet smashede bolden ned.

I andet sæt var danskerne ikke foran på noget tidspunkt og mod slutningen af sættet begyndte de at samle kræfter mod det afgørende sæt.

De kræfter blev brugt fra start, da de bragte sig på først 4-0 og siden 10-4. På dette tidspunkt lignede det, at de havde skabt den afgørende afstand til deres modstandere.

Men indoneserne udnyttede, at danskerne var begyndt at blive lidt nervøse over den store sejr i sigte og vandt fem point i træk.

Den indonesiske stime blev bremset på det næste point og efter sidebyttet, fandt Søby og Bay-Smidt storspillet frem igen. Førstnævnte fik stoppet boldene godt af ved nettet, mens Bay-Smidt lykkedes med at overspille Mentari flere gange.

Det gav fire danske matchbolde, og de udnyttede den første, da Søby ligesom i første sæt smashede den afgørende bold ned.

TV 2 SPORTs badmintonkommentator Dennis Bostrup fortalte undervejs i kampen, hvor stor en bedrift det ville være, hvis danskerne vandt.

- De er nu kun to bolde fra en gigantisk triumf, lød det fra TV 2 SPORTs badmintonkommentator Dennis Bostrup, da sejren nærmede sig.

Badmintonekspert Jim Laugesen var også imponeret over parret. Specielt Rikke Søbys præstation.

- Hold da op en kamp, Rikke Søby spiller. Hun var der fra start af og lukkede fuldstændig det net. Og Bay-Smidt får spillet sig op i tredje sæt, sagde Laugesen.