Badminton

Triumf sender dansk mester tættere på økonomisk attraktiv kontrakt

Mathias Bay-Smidt nærmer sig en plads i Badminton Danmarks eliteprogram, fortæller forbundets sportschef.

Det kan få stor betydning for særlig Mathias Bay-Smidt, at han og makkeren Rikke Søby kunne løfte trofæet i Super 300-turneringen Swiss Open.

Begge spillere har deres daglige gang på landsholdstræningen i Brøndby, men mens Søby allerede er en del af eliteprogrammet via damedouble, har Badminton Danmark endnu ikke fundet plads til Bay-Smidt.

Hvilket betyder, at han ikke får økonomisk støtte til turneringer og stillet behandlere og trænere til rådighed.

Men fremover kan han måske se frem til at få en bid af elitekagen. I hvert fald efter sidste uges imponerende titel i Schweiz, hvor han og Søby kun undgik en kvalifikation, fordi der var kommet afbud.

I turneringen viste parret, som ligger nummer 102 i verden, at de både havde marginalerne med sig, da de slog et bulgarsk par med 27-25 i tredje sæt, og kunne levere overraskelser ved at vinde over verdens nummer 17 og 19 i semifinalen og finalen.

Det imponerer sportschefen i Badminton Danmark, Jens Meibom.

- Jeg er enormt glad på deres vegne. Det er deres internationale gennembrud. Det kræver nogle gange lidt held i sprøjten, som da de slog bulgarerne i anden runde.

- Men både i semifinalen og finalen håndterede de det rigtig fint og spillede relativ frit. Så stor cadeau. Det er super fedt for dem. At gå hele vejen i en Super 300-turnering er et rigtig flot resultat, fortæller han til TV 2 SPORT og forklarer, hvad det har af betydning for Mathias Bay-Smidt.

Jeg har kæmpet hver dag for at gøre mig fortjent til at få en plads

Mathias Bay-Smidt

- Det er klart, at sådan et resultat taler meget for, at han skal have chancen. Så jeg tænker, at vi skal snakke om det igen og vurdere. Om vi så gør det nu eller til sommer, vil jeg drøfte med landstrænerne.

'Vil give noget ekstra'

For et halvt år siden flyttede Mathias Bay-Smidt fra Jylland til København for at jagte en plads i eliteprogrammet. Derfor er han glad for at høre, at han har gjort sig yderligere i betragtning hos den sportslige ledelse i forbundet.

- Det lyder spændende. Jeg har kæmpet hver dag for at gøre mig fortjent til at få en plads. Ved at komme med i eliteprogrammet vil det give noget ekstra, da jeg så ved, at landstrænerne også satser på en, fortæller han.

Den 22-årige doublespillers daglige indsats på landsholdstræningen er heller ikke gået ubemærket hen. Jens Meibom roser den måde, som Bay-Smidt har ageret på, selvom han endnu ikke fået den plads i eliteprogrammet, han håber på.

- Mathias har gjort det utrolig godt. Han har håndteret den her situation, hvor vi ikke har optaget ham, rigtig fint. Han har bare knoklet på og arbejdet stenhårdt. Derfor er jeg også meget glad på hans vegne, med tanke på hans forløb, at han nu står på toppen af podiet, fortæller sportschefen.

Mathias Bay-Smidt og Rikke Søbys næste turnering er Finnish Open fra 4.-7. april. Udover mixeddouble spiller Mathias Bay-Smidt også herredouble med Lasse Mølhede.