Badminton

Danmark møder Indonesien og England i Sudirman Cup

Viktor Axelsen og resten af det danske landshold skal møde Indonesien og England i Sudirman Cup. Johannes Eisele / Ritzau Scanpix

Der er trukket lod til VM for blandede hold, som også hedder Sudirman Cup, og det er en positiv lodtrækning, siger landstræner Kenneth Jonassen.

Selvom Danmark er nyslåede europamestre i badminton, bliver det ikke let, når Sudirman Cup, også kaldet for VM for blandede hold, spilles i maj.

Der er nemlig blevet trukket lod til gruppespillet, og her skal danskerne møde Indonesien og England i gruppe B, hvor Danmark er seedet som nummer to. 

Landstræner Kenneth Jonassen ser positivt på lodtrækningen, og han tror på, at de avancerer.

- Vi spillede senest en rigtig god turnering ved EM for blandede hold, men det er klart, at det her er en turnering og en udfordring af en anden kaliber. Ikke desto mindre er vi havnet i en gruppe, som giver os nogle muligheder for at tro på avancement, siger landstræneren i en pressemeddelelse.

Der er fire grupper i alt, og samlet set konkurrerer 12 lande om at blive verdensmestre.

Stort opgør mod England

Danmark mødte senest England i finalen ved EM for blandede hold i 2018, hvor danskerne besejrede englænderne med 3-1.

Derfor kommer dette opgør til at blive særdeles afgørende, fortæller landstræneren.

- Vi kommer til at blive presset af englænderne, som i lyset af Christinnas (Pedersens, red.) stop i al fald har én kategori, hvor de er storfavoritter imod os. Vi har helt klart gode muligheder for at slå dem, men der er ingen tvivl om, at kampen mod England kommer til at fylde meget, siger Kenneth Jonassen. 

Ved den seneste Sudirman Cup dystede Danmark også imod Indonesien i gruppespillet. Her blev det til et 2-3-nederlag til danskerne, som alligevel havde held med at vinde gruppespillet, idet gruppens tredje nation, Indien, besejrede Indonesien, mens danskerne slog Indien 4-1.     

- Jeg vil sige, at gruppen er åben. Men vores rolle ved de her mesterskaber bliver underdoggen, og derfor er der ingen tvivl om, at der lægges pres på de kategorier, vi er stærke i. Vi er ikke så brede, som vi tidligere har været. Men det har heller aldrig været en garanti for at spille sig videre. Så det handler om at slå til, når chancen byder sig, og der kommer vi ind i en spændende underdog-rolle, siger Kenneth Jonassen.

Til Sudirman Cup vandt Danmark senest medalje i 2013, hvor det blev til bronze. Sølv vandt Danmark senest i 2011 og for første gang i 1999.

Du kan se Sudirman Cup på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.