Badminton

Mathias Christiansen har fået ny makker

Mathias Christiansen skal fremover spille sammen med Alexandra Bøje. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Mathias Christiansen træder ind i en ny mixeddouble-satsning efter makkerskabet med Christinna Pedersen.

Mathias Christiansen nåede kun at være ’alene’ i fire dage, før han blev præsenteret som den ene halvdel i en mixeddouble-satsning under Badminton Danmark.

Efter endt makkerskab med Christinna Pedersen skal Mathias Christiansen spille sammen med Alexandra Bøje. Det oplyser Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

- Det virker som en oplagt løsning. Mathias Christiansen har vist, at han kan være med på højeste niveau, men Alexandra Bøje er selvfølgelig uerfaren i forhold til ham. Hun mangler en del for at komme derop, hvor Mathias er, men ligesom han fik hjælp af Christinna Pedersen, så kan Christiansen hjælpe Bøje til at tage de næste skridt. Håbet for medaljer ved OL 2020 er en drøm. Det bliver mere realistisk i 2024, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen spillede deres sidste turnering sammen ved Swiss Open i sidste uge. Ved den lejlighed blev parret slået ud i kvartfinalen, mens Rikke Søby og Mathias Bay-Smidt overraskende vandt turneringen. 

Det var Christinna Pedersens beslutning at stoppe samarbejdet med Mathias Christiansen, fordi hun indstiller sin karriere op internationalt eliteniveau. Parret var en satsning frem mod OL 2020, men nu skal Christiansen i stedet forsøge at kvalificere sig sammen med Alexandra Bøje. 

- Nu skal vi lære hinanden at kende og have en god, lang træningsperiode, inden vi skal ud og spille turneringer. Vi skruer ikke forventningerne op, men vi skal blive så gode som muligt, og det sker nede på træningsbanen, siger Mathias Christiansen til TV 2 SPORT. 

Alexandra Bøje lægger også vægt på processen frem for at sætte store resultatmål. 

- Selvfølgelig er der et OL i baghovedet, men jeg vil sige, at processen er vigtigere for mig. At vi kan bygge noget op sammen i fremtiden, siger Alexandra Bøje til TV 2 SPORT.

Hvor realistisk er det med OL? 

- Det er svært at sige. Vi har ikke spillet kamp sammen, men der er da et håb i os begge to.

Det nystiftede mixeddoublepar, der jævnligt har trænet sammen, spiller deres første turnering sammen ved Canada Open i juli. Inden da spiller Alexandra Bøje en sidste turnering sammen med Frederik Søgaard ved Spanish International i juni.