Badminton

Kræftramt Lee Chong Wei må udskyde sit comeback igen

Lee Chong Wei vandt Malaysia Open sidste år. Mohd Rasfan / Scanpix Denmark

Den tredobbelte OL- og VM-sølvinder Lee Chong Wei må opgive drømmen om et comeback i Malaysia Open på hjemmebane.

Den malaysiske badmintonstjerne Lee Chong Wei blev sidste sommer ramt af en kræftsygdom i næsen, og i første omgang drømte han om et comeback ved All England i forrige uge.

Drømmen måtte han dog skrinlægge i midten af februar, og i stedet satsede han på at forsvare sin titel ved Malaysia Open på hjemmebane i begyndelsen af april.

I en pressemeddelelser fra det malaysiske badmintonforbund, BAM, står det dog klart, at comebacket endnu en gang må udskydes. Lee Chong Wei har fået grønt lys til at spille, men lægerne har rådgivet ham til at melde afbud til turneringen for ikke allerede at stresse kroppen.

- BAM's prioritet er udelukkende Lee Chong Weis helbredstilstand, og vi vil fortsætte med at tilbyde ham vores støtte i dette forløb. Vi opfordrer også alle andre til at give ham frihed og tid til at komme sig fuldstændig, lyder det blandt andet.

Dermed må hjemmepublikummet se langt efter en kamp mellem Lee Chong Wei og inderen Kidambi Srikanth, der ellers var på plakaten i første runde.

Lee Chong Wei kommer på hårdt arbejde

Den 36-årige veteran blev sidste sommer ramt af kræft i næsen og gennemgik et intensivt behandlingsforløb i Taiwan.

Behandlingen havde så positiv effekt, at Lee Chong Wei i november kunne bekendtgøre, at han agter at vende tilbage til badmintonbanen med OL i 2020 som det store mål.

Han kommer dog til at arbejde hårdt for at få en billet til legene i Tokyo. Efter otte måneders turneringspause er Lee Chong Wei dumpet ned som nummer 41 i verden og er nu blot tredjebedste malaysiske spiller på ranglisten.

Et land kan højst sende to singlespillere til OL - og kun hvis de begge er rangeret blandt verdens 16 bedste. OL-kvalifikationen starter den 1. maj.