Badminton

Lin Dan føler sig snydt mod Axelsen – trækker sig pludselig fra storkamp

Viktor Axelsen er klar til 1/8-finalen i Singapore Open, fordi Lin Dan trak sig i første sæt af onsdagens kamp.

Viktor Axelsens førsterundekamp mod Lin Dan fik en overraskende afslutning, da den kinesiske legende pludselig trak sig fra opgøret i Singapore Open.

Lin Dan følte sig snydt, og ved stillingen 20-13 i første sæt forlod han banen, efter han havde brokket sig over flere kendelser fra linjedommeren.

TV 2 SPORT har talt med den assisterende danske landstræner Thomas Stavngaard, der så kampen i Super 500-turneringen. Her følger hans oplevelse fra hallen:

Lin Dan startede som lyn og torden. Han spillede helt vildt godt og rykkede på de første bolde. Jeg tror, Viktor kom bagud med 6-0, men så fik han lidt fat, og så var der én kendelse, hvor Viktor slog bolden ned gennem midten. Den var langt ude, men den blev dømt god, og det grinede Lin Dan lidt ad og var utilfreds.

Derefter kom Viktor i gang. Han spillede rigtig godt, og der tror jeg, Lin Dan begyndte at miste humøret. Da Viktor virkelig begyndte at ramme den, følte Lin Dan, at nogle kendelser gik imod ham. Da Viktor fik den bold til 20-13, syntes han, den var ude. Det tror jeg ikke, den var – jeg tror kun, det var den ene kendelse (midt i sættet), der var forkert.

Og så sagde han, at han havde ondt i baglåret, og så stopperde han. Om han har ondt i baglåret eller ej, det kan jeg kun gisne om.

Axelsen og Lin Dan har mødt hinanden otte gange. Axelsen har vundet fem af de otte opgør. Arkivfoto.

Viktor Axelsen er i skrivende stund ikke vendt tilbage på TV 2 SPORTs henvendelser.

Ignorerede overdommeren

Lin Dan har vundet VM fem gange, OL to gange og All England seks gange. Han er med andre ord en af historiens største badmintonspillere, og sidste uges turneringssejr i Super 750-turneringen Malaysia Open står i skærende kontrast til onsdagens scener i Singapore.

Referee (turneringens overdommer) prøvede tydeligt at få fat på Lin Dan, da han forlod banen med Axelsen et par meter bag sig. Det ignorerede kineseren, ligesom han heller ikke virkede til at være påvirket af buhråbene fra tribunerne.

Singapore Open produceres ikke til tv i de indledende runder, og derfor har spillerne heller ikke mulighed for at se situationer igennem via hawkeye-systemet. Det system er kun etableret på tv-banerne.

Opgøret mellem de to tidligere verdensmestre var blandt de største dueller i første runde af turneringen.

I anden runde skal Viktor Axelsen møde Kantaphon Wangcharoen fra Thailand.

TV 2 SPORT sender fra Singapore Open, når turneringen bliver produceret til tv på fredag, lørdag og søndag. Se sendeplanen her.