Badminton

Axelsen skal slå verdens bedste med beskidt spil

Viktor Axelsen skal droppe det flotte spil og spille grimt. Så har han en god chance, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen. Mohd Rasfan / Ritzau Scanpix

Viktor Axelsen skal spille grimt mod Kento Momota i semifinalen ved Singapore Open, så har han en chance for at vinde, mener TV 2 SPORTs Jim Laugesen.

Viktor Axelsen har vist en anden side af sig selv på det seneste, hvor han har lagt det polerede spil væk og er begyndt at spille mere grimt.

Det kan være nøglen til sejr i semifinalen ved Singapore Open mod Kento Momota, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen.

- Kento Momota er verdens bedste, og det har han været i to år. Men Viktor Axelsen nærmer sig, og han viser det bedste spil, han har gjort overhovedet under de her forhold. Så han viser en ny side af sig selv i de her uger, siger Jim Laugesen.

På grund af aircondition er der typisk en del vind i hallerne i Asien, og det stiller krav til, at Viktor Axelsen skal spille på en anden måde, end han ellers gør.

- Han er blevet bedre til at acceptere, at han ikke kan spille sit normale spil. Det er en helt speciel stil, man skal kunne mestre, for at man skal kunne vinde i de her haller. Det kræver, at man skal turde slippe kontrollen, og man skal grave dybt og kæmpe rigtig hårdt i stedet for at spille det flotte spil, sige badmintoneksperten.

4-0 i tredje sæt

Viktor Axelsen har haft store problemer med at slå japanske Kento Momota, og han har tabt 11 ud af 12 opgør mod verdensetteren.

Men da de senest mødtes i All England-finalen var danskeren tættere på at slå ham, end han længe havde været. I en tæt kamp lignede det her, at Viktor Axelsen var godt på vej mod at slå sin rival, men til sidst rakte det ikke alligevel.

Der er dog gode chancer for revanche, mener Jim Laugesen.

- Jeg synes, at Viktor Axelsen har spillet til det. Han mødte Kento Momota i finalen ved All England, og der var han foran 4-0 i tredje sæt, og så slap han så. Man kan håbe på, at det samme sker i morgen, men at Viktor Axelsen gør det færdigt, siger han.

Hvis danskeren skal spille sig i finalen, så skal han kunne stå imod fysisk, og så skal han have taktikken helt på plads.

- Det er helt klart først og fremmest taktikken, og hvordan Viktor Axelsen formår at spille under de forhold, der er herude. For der er Kento Momota rigtig stærk. Sidst han mødte ham under de her forhold i Indonesia Masters, der fik han altså kun fire point i andet sæt.

Viktor Axelsen spiller på TV 2 SPORT fra klokken 12.30.