Badminton

Team Skælskør-Slagelse vinder DM-guld trods kostbart afbud

For femte gang i historien sikrede vestsjællandske Team Skælskør-Slagelse sig DM-titlen for hold, da de vandt 'Guldkampen' med 4-2 over Greve Strand.

Der var lagt op til en spændende DM-finale for hold, da grundspillets vindere, Greve Strand, tørnede sammen med Team Skælskør-Slagelse (TSS).

Tidligere på dagen havde Skælskør-Slagelses stjerne i damesingle, Line Kjærsfeldt, meldt afbud med en skade, og derfor var opgøret helt åbent på forhånd. Trods afbuddet formåede TSS alligevel at vinde 'Guldkampen' med 4-2 og sikrede klubben sin første titel siden 2014.

Hollandske Marc Caljouw blev manden, der fik jublen til at bryde ud i Frederiksberg Hallerne, da han vandt den afgørende kamp mod Greves indiske herresingle, Dey Subhankar. Forinden var det dog herredoublen med Kim Astrup og Søren Gravholt, der havde skabt den største overraskelse i DM-titlen med en sejr i herredouble.

Greve Strand 2-4 Team Skælskør-Slagelse

  • Mixed double: Anders Kristiansen/Ditte Søby 16-21, 14-21 Frederik Søgaard/Selena Piek
  • Damesingle: Michelle Skødstrup 21-4, 21-6 Vanessa Clausen
  • 1. herresingle: Dey Subhankar 18-21, 20-22 Marc Caljouw
  • 2. herresingle: Kalle Koljonen 10-21, 21-18, 17-21 Toby Penty
  • Damedouble: Amalie Magelund/Rikke Søby 21-9, 21-12 Olga Morozova/Amanda Högström
  • Herredouble: David Daugaard/Mathias Christiansen 19-21, 15-21 Kim Astrup/Søren Gravholt
Skælskør-Slagelse vandt DM-guld 4-2 over Greve i finalen. Video: Malthe Henriksen

Finalen startede som forventet

Frederiksberg Hallerne dannede endnu engang ramme om ’Guldkampen’, der i år var med deltagelse af Greve Strand og Team Skælskør-Slagelse. På hver langside mellem de to badmintonbaner havde to fangrupperinger taget plads, og de skabte hele aften forrygende finalestemning.

Aftenen blev indledt med henholdsvis damedouble og damesingle på de to baner. Tidligere på dagen havde Team Skælskør-Slagelses stjerne Line Kjærsfeldt meldt afbud med en skade, og derfor var vestsjællanderne store underdogs i damesingle.

Som reserve for Kjærsfeldt trådte Serie 1-spilleren Vanessa Clausen til, men spilleren fra Danmarks syvendebedste række havde som ventet ingen chance mod talentet Michelle Skødstrup. Hurtigere end de trofaste Greve-supportere kunne nå at drikke deres fadøl, sikrede Skødstrup sin klub, Greve, en 1-0-føring, da hun vandt 21-4, 21-6.

På banen ved siden af fulgte Greves damedouble med Amalie Magelund og Rikke Søby trop. De danske kvinder kørte sikkert sejren hjem med 21-9, 21-12 over russiske Olga Morozova og svenske Amanda Högström. Det sendte Greve foran 2-0 i ’Guldkampen’.

TSS-tid og stor overraskelse

Nede 0-2 i holdkampen, hvor der blev spillet bedst af seks kampe, skulle Team Skælskør-Slagelse til at på tavlen, og det blev som forventet mixed doublen med Frederik Søgaard og Selena Piek, der sørgede for det.

En god TSS-start på kampen blev hurtigt indhentet af Greve-parret Anders Kristiansen og Ditte Søby. Alligevel viste Søgaard og Piek, hvorfor de til daglig gør sig på den internationale scene modsat deres modstandere, der kun spiller i Danmark.

TSS-spillerne gjorde det svært for deres modstandere og vandt første sæt 21-16. Efter parrene havde byttet side, kom der aldrig for alvor spænding ind i opgøret. Andet sæt blev vundet af Frederik Søgaard og Selena Piek med 21-14, og dermed reducerede Team Skælskør-Slagelse til 1-2 i ’Guldkampen’.

Aftenens første store overraskelse kom i herredouble, hvor Greve-doublen Mathias Christiansen og David Daugaard, der tidligere har været et etableret par i verdenstoppen, måtte se sig slået. På modsatte side stod verdens nummer otte godt nok, men Kim Astrup spillede ikke med sin sædvanlige makker, men derimod Søren Gravholt.

Hvis man ikke vidste det på forhånd, var det i store perioder ikke til at se, at Gravholt modsat de tre andre også passer et job ved siden af badminton og dermed ikke spiller på fuldtid. Den 28-årige TSS-spiller fulgte godt med og var en medvirkende faktor til, at han og Kim Astrup vandt 21-19, 21-15.

- Vi rykker godt for hinanden og har en god forståelse af, hvad der foregår. Jeg er utrolig stolt af, vi har spillet, som vi har gjort i denne sæson. Det har ikke været kønt hele tiden, men vi har kæmpet. Det er en forløsning, det også virker i aften, sagde Kim Astrup, mens makkeren Gravholt fulgte op:

- Jeg har været vant til at spille med Kim hele sæsonen, og det er fedt at komme ind og måle sig med de bedste. Selvom Kim er pisse god, er han aldrig for stor til at få mig med og bakke op inde på banen. Det gør det nemt for mig, og så er det bare at give gas og arbejde for det.

Herresingler skulle afgøre finalen

Overraskelsen sikrede også 2-2 på scoretavlen, og dermed var det første og anden herresingle, der skulle afgøre, hvem der løb med DM-guldet.

På bane to blev kampen mellem Greves Kalle Koljonen og TSS’s Toby Penty sat i gang som den første. De to spillere vandt et sæt hver og skulle dermed ud i et tredje og afgørende sæt, mens de på banen ved siden af kunne se hollandske Marc Caljouw vinde første sæt for Team Skælskør-Slagelse.

Efter en jævnbyrdig affære formåede englænderen Toby Penty at holde hovedet koldt mod afgørelsen af tredje sæt, og så kunne han sikre Team Skælskør-Slagelse en matchbold, da han vandt 21-10, 18-21, 21-17 efter et forrygende finteslag i kampens sidste duel.

På bane et var der spænding til det sidste, hvor hollandske Marc Caljouw endegyldigt sikrede DM-guldet, da han vandt 22-20 i andet sæt og sikrede en 4-2-sejr til Team Skælskør-Slagelse.