Badminton

Profil gav holdkammerater stort chok midt under DM-finale

Team Skælskør-Slagelses doublespiller Frederik Søgaard stod for finalens mest underholdende moment, da nervøsiteten tog over på sidelinjen.

Reaktionen var ikke til at tage fejl af hos fire af Team Skælskør-Slagelses kvindelige spillere, da de pludselig for op af stolene og kiggede chokeret på 21-årige Frederik Søgaard, der lå på gulvet.

Holdkammeraterne kiggede chokeret til, indtil virkeligheden gik op for dem.

Chokket aftog sig dog hurtigt og blev erstattet af store grin, da det gik op for dem, han "blot" havde smadret en stol og var faldet på numsen.

- Det var min venstre albue, det gik mest ud over, da jeg lige lavede mit lille stunt. Men det var heldigvis bare et albuestød, så den har det godt, forklarede profilen Frederik Søgaard hurtigt med et grin, da han efter finalesejren blev forholdt situationen.

Da det gik op for ham, at det "lille stunt" var fanget af TV 2 SPORTs kameraer, var det dog ikke just glæde, men nærmere en smule forlegenhed, der ramte en af Team Skælskør-Slagelses landsholdsspillere.

- Åh nej..! Alle var jo ret nervøse, og jeg kan ikke sidde stille, når jeg er nervøs. Jeg tror, jeg røg hurtigt tilbage i stolen, og så lå stolen pludselig under mig. Men mine holdkammerater var hurtigt henne og høre, om jeg var okay, så det var meget sjovt.

Hvordan har stolen det?

- Den har det knap så godt. Men den tænker jeg ikke så meget på lige nu, lød det fra guldvinderen.

"Hvad skete der lige?," synes Frederik Søgaard at signalere.

Stillingen var 2-2 i holdkampen, mens Skælskør-Slagelses Marc Caljouw førte 19-17 i første sæt, da spændingen tilsyneladende blev for meget.

Søgaard fuldførte sit arbejde på banen

Der var dog ingen grund til bekymring for Søgaard, der sammen med sin klub, Team Skælskør-Slagelse, hentede DM-guldet efter en sejr på 4-2 over Greve Strand.

Selv havde doublespilleren da også været med til at sikre den vestsjællandske klub et godt udgangspunkt, da han vandt sin mixed double med makkeren Selena Piek. Da Marc Caljouw senere lukkede 'Guldkampen', blev det samtidig et flueben på listen over Frederik Søgaards mission i den danske liga.

- Det betyder meget. Det var det, jeg skiftede for, da jeg tog fra Odense og herover. Det var for at spille de her kampe, og at vi så vinder guld i min første sæson i klubben, det er jeg meget stolt over.

- Specielt når man ser på vores sæson, hvor vi har ligget nummer et det meste af grundspillet og siden slået Skovshoved i en kvartfinale, mens vi også har været ramt af mange skader. Jeg er meget stolt over, vi kommer igennem og vinder finalen, lød det fra Frederik Søgaard.

Herunder kan du se, hvordan det så ud, da finalen blev afgjort:

Skælskør-Slagelse vandt DM i badminton med en 4-2-sejr over Greve. Video: Bo Bentsen