Axelsen fører dansk felt an i European Games

Danmark sender et stærkt badmintonfelt til European Games, da turneringen har status som officielt EM.

Badmintonstjernen Viktor Axelsen var det mest prominente navn, da de første danske deltagere mandag blev offentliggjort til European Games i Minsk i næste måned.

European Games har status som officielt europamesterskab i badminton, og det betyder også, at der er vigtige point på spil i forhold til kvalifikationen til OL i Tokyo i 2020.

- Jeg ser frem til European Games. Jeg er forsvarende europamester, og den titel kunne jeg godt tænke mig at forsvare, siger Viktor Axelsen i en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund.

- Desuden er det altid sjovt og inspirerende at deltage i en sportsbegivenhed sammen med andre danske atleter fra forskellige sportsgrene.

Ved det første European Games i Baku for fire år siden stillede Danmark med nogle meget unge badmintonspillere, da turneringen dengang hverken havde status som EM eller var en del af OL-kvalifikationen.

Det er anderledes denne gang, og European Games er derfor en meget vigtig begivenhed, understreger sportschef i Badminton Danmark, Jens Maibom.

- Derfor stiller vi også med en stærk trup. European Games er et meget vigtigt skrid på vejen med Tokyo 2020.

- Desuden har vi også nogle unge spillere med, som kommer til at høste vigtig erfaring i forhold til at deltage i en begivenhed, der på rigtig mange måder minder om OL, siger Jens Maibom.

Der dystes i 15 sportsgrene - heraf 13 olympiske - i Minsk fra 21. til 30. juni. Det danske hold ventes at tælle omkring 60 atleter.

Følgende danske atleter er i første omgang udtaget til European Games:

  • Badminton: Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Mia Blichfeldt, Line Kjærsfeldt, Kim Astrup/Anders Skaarup, Majken Fruergaard/Sara Thygesen og Sara Thygesen/Niclas Nøhr.
  • Judo: Lærke Marie Olsen og Emilie Sook.
  • Trampolin: Benjamin Salo Kjær.
  • Boksning: Ditte Ajaaja Frostholm og Frederik Lundgaard Jensen.