Danmark taber VM-gyser og har nu svær vej til kvartfinalen

Danmark skal nu bruge en sejr over mægtige Indonesien for at sikre sig en plads i kvartfinalen.

De danske badmintonspillere ved Sudirman Cup - også kaldet VM for blandede hold - skal levere en stor præstation, hvis de skal spille sig i en kvartfinale.

Det er facit, efter at Danmark tabte samlet med 2-3 til England.

Hvis ambitionen om en plads i kvartfinalen skal indfries, kræver det en sejr over Indonesien onsdag, der er en særdeles svær modstander.

Danmark 2 - 3 England

  1. Mixeddouble: Mathias Christiansen/Sara Thygesen - Marcus Ellis/Lauren Smith - 21-15, 20-22, 17-21
  2. Herresingle: Viktor Axelsen - Toby Penty - 21-11, 13-21, 21-17
  3. Damesingle: Mia Blichfeldt - Chloe Birch - 21-11, 18-21, 21-12
  4. Herredouble: Kim Astrup/Anders Skaarup - Marcus Ellis/Chris Langridge - 21-16, 19-21, 19-21
  5. Damedouble: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen - Chloe Birch/Lauren Smith - 11-21, 21-19, 11-21

Sådan forløb kampene /ritzau

Opgøret mod England udviklede sig til en nervepirrende forestilling efter en skidt dansk indledning, da mixeddoublen med Mathias Christiansen og Sara Thygesen tabte til Marcus Ellis og Lauren Smith i tre sæt.

Viktor Axelsen og Mia Blichfeldt fik Danmark på rette spor ved at vinde deres respektive kampe i herresingle og damesingle, så det igen så lyst ud med en dansk føring på 2-1 i kampe.

Men herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup indkasserede herefter et knebent nederlag til Marcus Ellis og Chris Langridge i en maratonkamp.

Da danskerne sendte kampens sidste bold i nettet, blev Ellis i samme øjeblik ramt af krampe i det ene ben. Da England også satsede på Ellis i mixeddouble, var han sammenlagt i kamp mere end tre timer.

Danske Mia Blichfeldt skulle også ud i tre sæt, inden hun kunne hive sejren. Video: TV 2 SPORT

Dermed skulle dysten mellem England og Danmark afgøres i damedouble, og her måtte Sara Thygesen og Maiken Fruergaard se sig besejret i tre sæt af Lauren Smith og Chloe Birch.

England åbnede søndag Sudirman Cup med et nederlag til Indonesien.

Med en dansk sejr på onsdag over Indonesien kan Danmark fortsat tage en af de to kvartfinalepladser fra gruppen.

Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrup tabte mandag til Marcus Ellis og Chris Langridge fra England med 21-16, 19-21 og 19-21. Video: TV 2 SPORT

Det sagde de efter kampene:

Mathias Christiansen: - De formåede at bruge banen godt. De lavede få fejl, stod godt i defensivt og fik slået os døde et par gange. De er boldsikre og fik brugt banen godt. Det er skide irriterende.

Viktor Axelsen: - Fejlene var lidt min egen skyld, men det var selvfølgelig også hans fortjeneste. Jeg synes, at han spiller det bedste, han kan, men jeg følte ikke lige, at jeg ramte den super godt for at sige det mildt. Jeg spiller for langsomt og har ikke gode ben.

Mia Blichfeldt: - Jeg synes, at det var lidt svært at spille i dag. Man kan godt mærke, at man har været lidt rastløs det seneste par dage, da jeg har glædet mig til at komme i gang. Det var måske lidt begyndernerver, og så skulle jeg finde mig til rette i hallen.

Kim Astrup/Anders Skaarup: - Det var en seværdig kamp og mange gode dueller. Vi har mange gode chancer, men vi får dem ikke udnyttet. Vi står med tanken omkring, at vi kunne have afgjort det. Det er den sidste bold, der fylder lige nu, hvor jeg vælger at plaffe den i nettet.

Danmark skal nu møde Indonesien onsdag. Den kamp kan du se på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 12.00.