Landstræner 'bliver nødt til' at ændre taktik før skæbnekamp ved VM

16x9
Landstræner Kenneth Jonassen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark

Danmark er tvunget til sejr over Indonesien ved Sudirman Cup, hvis ikke deltagelsen skal få en ende allerede efter gruppespillet.

Danmarks sikre kort levede ikke op til forventningerne mod England i den første kamp ved Sudirman Cup, VM for blandede hold. Holdkampen blev tabt 2-3.

Det har givet landstræner Kenneth Jonassen noget at tænke over inden alt-eller-intet-kampen mod Indonesien onsdag, og han erkender, at han måske allerede til den kamp skal ændre sit taktiske oplæg for at overraske.

Vælger han at gøre det, vil en eventuel taktisk ændring til en anden kamp ifølge Jonassen selv have meget lidt effekt, idet modstanderen vil have læst det.

- Jeg tror, at jeg bliver nødt til at gøre noget. Det er måske lidt før, end jeg havde håbet på, lød det fra Kenneth Jonassen til TV 2 SPORT kort tid efter nederlaget til England.

- Nu er man selvfølgelig lidt ramt følelsesmæssigt, og så tænker man i alle mulige konstellationer. Nu skal vi sove på det, og så mødes vi i morgen (tirsdag, red.). Der er lang tid til, at vi skal sætte holdet på onsdag klokken 14.00 lokal tid.

- Koldt vand i blodet og så tænker vi rationelt engang senere i morgen (tirsdag, red.), sagde Jonassen.

Ekspert: Danmark bliver nødt til at satse nu

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen tilslutter sig tanken om at gøre noget. Ifølge ham er landstrænerteamet anført af Kenneth Jonassen tvunget til at satse nu.

- Man bliver nødt til at kigge lidt i kortene og se, om man kan finde noget bedre.

- Det er en meget tung hal, så det kan godt være, at man skal have en lidt mere hårdtslående pige ind i mixed double. Det kunne være Line Kjærsfeldt eller Maiken Fruergaard. Det er i hvert fald sikkert, at der skal findes noget andet frem, siger Jim Laugesen.

Herredoublen er et andet sted, hvor eksperten mener, at landstrænerteamet bør ændre på konstellationen.

- Jeg vil nok prøve at bringe noget rutine i spil, men altså det er Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo eller Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan. Dem har Mathias Boe også tabt til mange gange. Det er frygtindgydende. Det er det værste hold, du kan møde i herredouble overhovedet ved Sudirman Cup, siger Laugesen.

- Så den bliver vi nok nødt til at acceptere. Hvis danskerne tager en sejr dér, er det også fortjent, de går videre.

Landstræner skal tale med nøglespillere

Tirsdag skal de danske spillere og Kenneth Jonassen tilbage på træningsbanen for at forberede sig til mødet med indoneserne.

Derudover skal Jonassen have samtaler med både assisterende landstræner Thomas Stavngaard og sportschef i Badminton Danmark, Jens Maibom, men også med nogle af nøglespillerne.

Samtalerne kommer til at handle om, hvordan kampen mod Indonesien skal håndteres.

- Og hvad der giver bedst mening, hvis den enkelte skal gå ind og tro på, at han/hun kan gøre en forskel i den kamp. Der er nogle steder, hvor Indonesien er vanvittigt stærke, og det bliver svært at matche dem dér, men vi skal tro på, at vi på en eller anden måde kan finde en sejr, siger Kenneth Jonassen og følger op med en udgangsreplik:

- Det bliver svært.

Danmark møder Indonesien onsdag klokken 12.00 dansk tid. Du kan se den vigtige holdkamp direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.