Europas bedste damedouble boykotter eget forbund

16x9
Stefani Stoeva (tv.) og Gabriela Stoeva (th.). Foto: Scanpix Denmark

Den bulgarske damedouble Gabriela og Stefani Stoeva vil ikke længere acceptere at blive snydt for penge af Bulgariens badmintonforbund.

De forvarende europamestre i badminton, bulgarske Gabriela og Stefani Stoeva, kommer ikke i kamp igen for Bulgarien, som det ser ud lige nu.

Damedoublen, der sikrede Bulgariens første EM-titel i badminton nogensinde i juni sidste år, føler sig snydt for deres retmæssige støtte fra det bulgarske badmintonforbund, der ikke har tilgodeset det internationale toppar.

- Vi kan ikke længere klare at blive frastjålet alt det, vi tjener til vores fremtid gennem vores resultater, fordi det i stedet bliver givet til andre spillere. Vi er nødt til at tænke på fremtiden. I de seneste år har vi, vores forældre og vores trænere stødt på forfærdelige problemer på grund af det bulgarske badmintonforbund, så nu giver vi op.

- Det budget, Bulgariens sportsministerium har tildelt badmintonforbundet til vores forberedelser, er på uforståelig vis forsvundet, og det er unfair, at vi stadig betaler vores egne turneringer i Europa og Asien, selvom der er budgetteret med det, skriver søstrene på Facebook.

Budgettet passer ikke

Doublen skriver, at de ikke stiller op ved European Games i næste måned, mens de heller ikke vil være at finde ved VM eller i OL-kvalifikationen i år, og at det særligt er utilfredshed med forbundets direktør, Volodya Zlatev, der ligger til grund for beslutningen.

I det seneste år har de modtaget mere finansiel støtte end nogen anden olympisk deltager i Bulgarien

Volodya Zlatev, direktør i Bulgariens badmintonforbund

Direktøren skulle blandt andet have sidestillet Stoeva-søstrenes EM-titel med at vinde det nationale mesterskab.

- Direktøren i forbundet, Volodya Zlatev, fortalte os, at vi har fået planlagt både budget og forberedelse, men vi har fået bekræftet, at det slet ikke passer.

- Men det handler ikke kun om penge. Det handler om attituden fra forbundet - særligt i det seneste år. Direktørens arrogance, svigt og mistillid har ført til vores beslutning.

- I bliver alle nødt til at forstå, at det er den sværeste beslutning for os, og at det er det her eller helt at stoppe med at spille badminton, skriver de.

Gabriela og Stefani Stoeva oplyser, at de lægger sag an mod 'specifikke personer' i badmintonforbundet, ligesom landets sportsminister, Krasen Kralev, også er blevet involveret i sagen.

Badmintonforbundets direktør, Volodya Zlatev, fortæller ifølge det bulgarske medie Gong, at han er overrasket over Stoeva-søstrenes åbne brev og deres attitude.

- Jeg mener, at i de seneste otte år, ikke et eller to, har jeg været omsorgsfuld over for spillerne med den bedste støtte i vores sport, hvilket den succes, vi har opnået, bevidner.

- I det seneste år har de modtaget mere finansiel støtte end nogen anden olympisk deltager i Bulgarien, lyder det fra Volodya Zlatev.

Trods konflikten håber han, at Gabriela og Stefani Stoeva vil fortsætte med at spille for Bulgarien.

Damedoublen ligger i øjeblikket nummer ti på verdensranglisten, hvilket gør Stoeva-søstrene til det bedst rangerede europæiske par.