- Jeg spillede for dumt, siger Blichfeldt efter afgørende sejr

Mia Blichfeldt cementerede Danmarks overraskende sejr over Indonesien ved Sudirman Cup, men det var tæt på at gå galt til sidst.

Du kan se Danmarks kvartfinale mod Kina på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY torsdag klokken 12.00.

I den fjerde kamp mod Indonesien lykkedes det Mia Blichfeldt at sikre Danmark en plads i kvartfinalen ved Sudirman Cup - også kaldet VM for blandede hold - med en sejr over verdens nummer 29, Fitriani.

Men den danske damesingle var dog tæt på at sætte sejren over styr mod slutningen af andet sæt, hvor indoneseren reducerede fra 19-14 og udlignede til 19-19, inden Blichfeldt alligevel fik lukket sættet med 21-19.

- Det er jo altid nemt at føre og så smide det. Det er altid bedre at komme bagfra og lave et comeback. Jeg spillede lidt for dumt til sidst, for jeg ville rigtig gerne bare vinde med det samme. Jeg er bare glad for, at jeg fik den lukket i to sæt, siger Mia Blichfeldt, der altså samtidig fik æren af at sikre sejren ved at bringe Danmark foran med 3-1 før den sidste kamp i serien.

- Det er jo endnu federe, men jeg kunne også godt mærke, at jeg havde lidt nerver på, da jeg skulle varme op. Men jeg synes, jeg håndterede det rigtig fint og fik gang i benene med det samme og bare troede på det fra starten af.

Efter et overraskende nederlag til England i den første kamp, var de undertippede danskere tvunget til at slå Indonesien for at gå videre til kvartfinalen, og efter en sejr i mixeddouble og herresingle lykkedes missionen.

- Det betyder helt vildt meget. Jeg er simpelthen så glad. Det var en kæmpe skuffelse, at vi tabte til England, og jeg kunne mærke på hele holdet, at vi røg ned i et kæmpe hul, som vi lige skulle op fra igen. Det føler jeg virkelig, at folk er kommet, så det er mega fedt.

Meget stolt landstræner

I den sidste kamp kunne damedoublen Maiken Fruergaard/Sara Thygesen med en sejr sikrer Danmark førstepladsen i gruppen. Selvom parret tabte, er landstræner Kenneth Jonassen stadig mere end tilfreds med at gå videre på andenpladsen.

- Jeg er rigtig glad og stolt. Bare det, at vi kan slå Indonesien, er rigtig stærkt. Havde vi spillet en brandkamp og tabt 2-3 i sidste ende, havde det selvfølgelig været lidt skuffende, men stadigvæk en stolthed, fordi spillerne havde rejst sig, siger landstræneren.

Ifølge Kenneth Jonassen kan holdet også lige så godt vænne sig til at være at være undertippede i resten af turneringen, hvor det nærmest ikke kan undgås at støde ind i nogle af verdens absolut bedste spillere.

- Der er ingen tvivl om, at troen på at det her hold kan levere er til stede. Selv nogle - på papiret - svære modstandere er ikke uoverkommelige, hvis vi spiller rigtig godt. Og jeg har troen på, at holdet godt kan lide underdog-rollen, og sådan bliver det alt andet lige også fremadrettet, siger han.

Danmark vs. Indonesien 3-2

  • Kamp 1 - mixed double: Mathias Christiansen/Sara Thygesen vs. Hafiz Faizal/Gloria Emanuelle Widjaja 21-17, 21-11
  • Kamp 2 - herresingle: Viktor Axelsen vs. Anthony Ginting 21-9, 21-16
  • Kamp 3 - herredouble: Kim Astrup/Mathias Boe vs. Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan 20-22, 14-21
  • Kamp 4 - damesingle: Mia Blichfeldt vs. Fitriani Fitriani 21-13, 21-19
  • Kamp 5 - damedouble: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen vs. Greysia Polii/Apriyani Rahayu 18-21, 13-21