Badminton

Én ændring på Danmarks hold til VM-kvartfinalen

Torsdag skal Danmark møde VM-værten Kina i kvartfinalen for blandede hold. Der er en enkelt ændring i den danske opstilling.

Badmintonlandstræner Kenneth Jonassen holder sig næsten til mundheldet om, at man aldrig skal lave om på et vindende hold.

I forhold til Danmarks overraskende sejr over Indonesien har landstræneren nemlig lavet en enkelt ændring inden VM-kvartfinalen mod Kina.

Anders Skaarup skiftes ind i herredouble, hvor han skal spille sammen med sin vante makker Kim Astrup. Det betyder, at Mathias Boe ikke skal i aktion i VM-kvartfinalen for blandede hold. Boe var skiftet ind i den sidste gruppekamp på bekostning af netop Skaarup, og således er alt altså tilbage ved det gamle inden torsdagens kvartfinale.

- Det er et hold, der er klar på at tage imod den udfordring, Kina kommer med. Det er også et hold, der har masser af selvtillid og tro på, at tingene kan lade sig gøre. Det bliver en fed oplevelse, hvis vi går ind og præsterer det bedste, vi kan, siger landstræner Kenneth Jonassen til TV 2 SPORT.

Kvartfinalen spilles bedst af fem kampe. Rækkefølgen giver dette program:

  • Mathias Christiansen/Sara Thygesen – Zheng Siwei/Huang Yaqiong
  • Viktor Axelsen – Chen Long
  • Kim Astrup/Anders Skaarup – Li Junhui/Liu Yuchen
  • Mia Blichfeldt – Chen Yufei
  • Maiken Fruergaard/Sara Thygesen – Chen Qingchen/Jia Yifan

Kina er en af favoritterne til at vinde VM, og således er Kina også favorit inden kampen mod Danmark. Værtsnationen stiller kun op med spillere i top fem på verdensranglisterne, og derfor skal danskerne nok håbe, at de kan få lidt hjælp udefra.

- Hvis vi skal slå Kina, så er det måske i en kvartfinale. Hvis der skal komme nerver fra deres spillere, så skal det være ved risikoen for at ryge ud tidligere, end hvad de kan acceptere. Det vil være i dag.

Kvartfinalen begynder klokken 12 dansk tid. Kampene vises direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.