Badminton

Matchbold blev dømt inde - Axelsen troede, dommeren lavede sjov

Viktor Axelsen udlignede for Danmark, da han besejrede Chen Long i to sæt. Afslutningen på andet sæt var dog ganske besynderlig.

Viktor Axelsen nåede at knytte knæven, juble og sige tak for kampen til sin modstander, inden smilet forsvandt igen.

Chen Long, der var Axelsens modstander i den anden VM-kamp i kvartfinalen ved Surdiman Cup, også kaldet VM for blandede hold, havde netop sendt bolden ud af banen. Det betød, at Axelsen vandt kampen med 21-18 i andet sæt.

Men danskeren blev fortørnet, da han ville give dommeren hånden. Dommeren meddelte, at bolden var dømt inde, og at Axelsen dermed ikke havde vundet endnu. Derfor valgte danskeren at tage en challenge, som han havde én tilbage af. Kort efter kunne man på tv-billederne se, at den var langt ude.

- Jeg kigger ikke lige på, hvad linjedommeren sagde, da den var "sådan" et stykke ude, siger Viktor Axelsen og viser med hænderne, hvor langt den var ude.

- Så siger dommeren åbenbart til mig, at han har dømt den inde, og spørger, om jeg vil tage en challenge. Så spurgte jeg bare, om han lavede sjov. Heldigvis havde jeg en challenge tilbage. Det var en kineser, der sad derude i hvert fald, så mon ikke han håbede, at Chen Long kunne tage sejren.

Var du aldrig i tvivl om kendelsen?

- Nej, det var jeg godt nok ikke. Den var langt ude, siger Axelsen.

Efter at Axelsen tog en challenge, kunne det tydeligt ses, at bolden var ude.

Sejren betød, at Danmark udlignede til 1-1, efter at Mathias Christiansen og Sara Thygesen havde tabt i Danmarks første kamp.

Viktor Axelsen håber på, at han har været med til at give noget energi videre til resten af holdet.

- Men jeg kunne også godt mærke, at det gav et boost. Jeg har sagt det mange gange før – selvom jeg skulle gå ind og tabe i tre sæt, så gælder det om at give så meget energi videre, man overhovedet kan, og det er bare endnu federe, når man så kan vinde kampen også, siger Axelsen.

Kvartfinalen er afgjort, når enten Danmark eller Kina har vundet tre af de fem opgør.