Stort pres venter Danmark: Hele hallen hepper på Kina

Danmark kommer på en stor opgave, når værtsnationen fra Kina venter i kvartfinalen ved VM for blandede hold.

Du kan se Danmarks kamp mod Kina på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY torsdag fra klokken 12.00.

De danske badmintonspillere kommer til at være under maksimalt pres, når de torsdag middag skal spille kvartfinale ved Sudirman Cup - også kaldet VM for blandede hold.

Danmark møder nemlig værtsnationen fra Kina, der kommer til at have en hel hal i ryggen. Men det gør ikke landstræner Kenneth Jonassen bange - tværtimod.

- Det er en fed opgave at skulle møde Kina på hjemmebane. Det er et ret komplet hold og har mange muligheder for forskellige opstillinger. De har noget, der er svært at matche hele vejen rundt, siger han til TV 2 SPORT.

- At møde værtsnationen på hjemmebane er bare en rigtig, rigtig fed opgave. Man kan gå ind og give den maksimum gas derinde. Så kan vi se, hvordan det er stå i en situation, hvor hele hallen hepper på hjemmeholdet. Det er en kamp, vi ser frem til.

Hjemmebanen kan hæmme kineserne

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen er enig med landstræneren i, at der venter en kæmpe opgave.

Men han fremhæver også, at hjemmebanen kan blive en hæmsko for kineserne.

- Det er en meget stor opgave, der venter for Danmark. Kina er favoritter til at vinde det her – måske sammen med Japan. Kina er på hjemmebane, men lige præcis det kan gøre, at kineserne kan få nerver på. Der er tre af kampene, hvor man måske godt kan se, at Danmark kan have en chance.

Og der er grund til optimisme, spår eksperten. Danmarkspillede nemlig stort mod Indonesien, hvor de overraskende vandt.

- De var oppe mod et meget, meget stærkt indonesisk hold, som på papiret skulle være bedre. Så det var en meget overraskende sejr til Danmark, siger Laugesen.