Kina gør rent bord ved VM

Danmarks banemænd ved VM for blandede hold sejrede sikkert i finalen. Kina slog Japan med 3-0.

Jublen brød for alvor løs, da Shi Yuqi slog et vinderslag ned langs den højre linje søndag formiddag dansk tid.

Dét slag sikrede Kina VM-titlen for blandede hold for 11. gang. Kina vandt Sudirman Cup på hjemmebane med en finalesejr på 3-0 over Japan.

- Der er ikke så meget at sige. De var bedst, og de momenter der var, hvor Japan skulle have gjort det onde ved Kina, blev formøblet.

Shi Yuqi vandt sin del af finalen over verdensranglistens nummer et, Kento Momota. Efter at have tabt først sæt vandt Shi Yuqi 21-5, 21-11 i de sidste sæt af årets Sudirman Cup.

- Jeg er spændt på, om det er sket noget med Momota undervejs. Men hold op hvor spillede han godt, Shi Yuqi. Han var helt, helt forrygende, lyder det fra TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

I de to første opgør af historiens 15. VM-finale for blandede hold vandt herredoublen Li og Liu 2-0 over Endo og Watanabe, mens damesinglen Chen Yu Fei besejrede Akane Yamaguchi med 2-1.

Også i lørdagens semifinale vandt Kina med 3-0 i kampe over Thailand. Dermed formåede Danmark faktisk at være det eneste hold, der ikke tabte 3-0 til Kina i knockout-kampene.

Mathias Christiansen og Sara Thygesen pressede mixed doublen ud i tre sæt i det første kvartfinaleopgør, mens Viktor Axelsen formåede at vinde i herresingle. Det var dog mod Chen Long og ikke Shi Yuqi, der spillede semifinalen og finalen for Kina.

Sætcifrene i finalen kan ses på overbliksbilledet herunder.

Kina vandt VM-finalen med 3-0 i kampe.
Kina vandt VM-finalen med 3-0 i kampe. Foto: TV 2 SPORT