Badminton

Storsatsende dansk klub trækker holdet

Langhøjs ejer Jørgen Søvndal. TV 2 SPORT

Holdejer i Langhøj, Jørgen Søvndal, har mistet gnisten og har valgt at trække holdet fra 1. division.

Det var et storstilet projekt, som Jørgen Søvndal satte i søen for knap syv år siden, da han bekendtgjorde, at den lille badmintonklub Langhøj fra serie 2 skulle i Badmintonligaen.

Efter at være nået til 1. division - kun ét skridt fra drømmen - har holdejeren valgt at droppe projektet og trække holdet. Gnisten er slukket, lyder forklaringen.

- Det er mig, der har trukket læsset, og hvis man ikke længere selv brænder for det, så mister man lidt lysten, fortæller han til TV 2 SPORT.

Han forklarer, at det hverken skyldes noget sportsligt eller episoden i foråret, hvor klubbens sportschef, Joachim Persson, fik 18 måneders karantæne af det internationale badmintonforbund, BWF for brud på matchfixing-reglerne i forbindelse med sin tid som aktiv topspiller.

Tankerne om at trække sig luftede han allerede for sin kone sidste år.

- Man skal være glad for at tage ud og se spillerne. Men hvis man er ligeglad med at tabe, er det ikke så sjovt.

'Vanvittig spændende rejse'

Den storsatsende klub har været tæt på at nå den bedste liga i Danmark. De sidste to sæsoner har klubben vundet 1. division og kvalificeret sig til ligaplayoffkampene, men her led de under at måtte undvære en af holdets bedste spillere.

I januar vandt holdets førstesinglespiller Kean Yew Loh Super 300-turneringen Thailand Masters og besejrede sensationelt badmintonlegenden Lin Dan i finalen.

Det skabte ekstra opmærksomhed i hans hjemland, Singapore, som pludselig ikke længere var så villig til at lade deres spiller deltage i danske holdkampe.

- Det gav en masse omtale, at han slog Lin Dan, men uden ham var vi et middelmådigt hold igen, og det var ikke det, der var planen. Singapores forbund skrev og spurgte, om de måtte sende flere spillere herover, fordi det gik så godt, men det er ligegyldigt nu, siger Søvndal

Langhøjs Kean Yew Loh fuldendte sensationen, da han gik fra en plads i kvalifikationen til en finalesejr over legendariske Lin Dan. Video: TV 2 SPORT

Holdejeren fortæller også om det 'logistiske helvede' ved at tiltrække nye spillere, da klubben ved Struer ikke ligger nær så attraktivt som Højbjerg i Aarhus eller Gentofte nær København.

Søvndal har dog på ingen måde fortrudt projektet Langhøj, selvom drømmen om en plads i den bedste række glippede.

- Man kan sagtens sige, man gerne vil i ligaen, men det har været en helt vanvittig spændende rejse, og jeg har lært en masse mennesker og forskellige spilletyper at kende. Så jeg har været fuldt ud tilfreds, fortæller han.

Klubbens spillere har nu mulighed for at skifte til andre klubber.

Holbæk overtager Langhøjs plads i 1. division.

Vi har lige fået besked fra Badminton Danmark om, at Langhøj har trukket deres hold i 1. division. Det betyder, at HBK...

Posted by Holbæk Badminton Klub on Friday, June 7, 2019