Badminton

Boe og Conrad vinder første turnering sammen

Efter tre måneder på træningsbanen spillede Mathias Boe og Mads Conrad i denne uge den første turnering sammen, da de vandt 'Spanish International'.

Seks sejre på fire dage uden at afgive et eneste sæt undervejs.

De rutinerede badmintonstjerner Mathias Boe og Mads Conrad fik en perfekt start på makkerskabet, da de lørdag vandt Challenge-turneringen 'Spanish International'. I finalen slog de landsmændene Joel Eipe og Rasmus Kjær med 21-11, 21-10.

- Det er hundrede procent en god følelse. I vores tidligere makkerskaber har vi de sidste otte-ti år kun spillet de store turneringer, og det er sjældent, man kommer helt op på det øverste trin. Det var en dejlig fornemmelse at stå der igen, selvom niveauet selvfølgelig var noget andet, end vi har været vant til, siger Conrad til TV 2 SPORT.

Tvunget til at starte på lavere niveau

38-årige Mathias Boe og 31-årige Mads Conrad startede først med at spille sammen for tre måneder siden, da Boe valgte at stoppe sit succesfulde makkerskab med Carsten Mogensen. Mads Conrad vendte samtidig tilbage efter en selvvalgt pause, hvor han forinden havde spillet sammen med Mads Kolding i en årrække.

Det betyder også, at Boe og Conrad på nuværende tidspunkt ikke har nok point til at tilmelde sig de største turneringer på World Touren. Derfor var de nødt til at starte med en International Challenge-turnering, hvor de ovenikøbet skulle spille sig igennem to kvalifikationskampe før hovedturneringen.

- Først og fremmest skulle vi have nogle kampe sammen og mærke, hvordan det var at stå på banen sammen. Og så skulle vi se, om vi ikke kunne vinde her i Spanien, for selvom det var det, folk forventede, så synes jeg, vi gjorde det godt og var koncentreret.

- Generelt var det en god oplevelse. Også for mig personligt, der var tilbage efter syv måneder uden turneringsbadminton. Der var lidt rust, der skulle bankes af, så på mange måder var det en rigtig god beslutning at tage herned, siger Mads Conrad.

Positive svar på det spillemæssige

Det er efterhånden et godt stykke tid siden, han har spillet seks kampe på fire dage, og det kan mærkes i kroppen. Men skal parret spille med, hvor det er rigtig sjovt, så er det den eneste vej tilbage, så de kan skrabe point sammen til verdensranglisten.

- Jeg kan godt mærke nu, jeg har lidt stive ben, fordi jeg har været oppe i spændingsniveau. Inden turneringen snakkede vi om, at det næsten ligeså godt kunne have været en Super 1000-turnering, fordi vi så gerne ville ind og gøre det godt. Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at der er pres på os i de første turneringer, vi spiller, så vi kan få nogle point på kontoen og komme ind i de større turneringer, som vi gerne vil.

Hvad har I så fået af svar om det spillemæssige?

- Indtil videre har vi kun fået positive svar. Fysisk stod vi et bedre sted, end da jeg stoppede, og inden Mathias Boe stoppede sit gamle makkerskab, så det var positivt. Og vores indbyrdes kommunikation og følelse af at være på banen var rigtig positivt, så generelt tager vi mange positive ting med, og så skal vi til Canada, USA og Rusland, som er det store fokus. For kan vi lave gode resultater der, begynder vi måske at kunne øjne de store turneringer igen.

'En lille smule stress på'

Med sejren i Spanien får parret 4000 point til verdensranglisten, mens der i næste måned venter lidt større turneringer i form af to Super 100-turnering og en Super 300-turnering. I badminton er systemet bygget op, så det nu - naturligvis - gælder for Boe og Conrad om at skrabe så mange point sammen i de fire turneringer, da de ellers risikerer at være langt fra de store turneringer.

- Vi har selvfølgelig en lille smule stress på, fordi vi godt ved, vi ikke skal spille fire-fem år sammen. Derfor skal vi ud og spille nogle turneringer nu her. Vi var heldige at komme ind her i Spanien og kunne så tilkæmpe os 4000 point.

- Med de næste turneringer kommer vi på fire turneringer i alt, og kan vi gøre det godt der, uden at have regnet så meget på det, begynder det at ligne, vi måske kan komme ind, der hvor vi jo gerne vil. Vi vil gerne op og duellere med de bedste i verden, så det er det, vi kæmper for nu. Vi er heller ikke for fine til at gå et niveau ned for forhåbentlig at stå endnu skarpere, når vi kommer ind på den store scene igen, slår Conrad fast.

Udover den danske herredouble-finale var også mixed doublen med Mathias Bay og Rikke Søby i finalen, men danskerne tabte 13-21, 26-24, 18-21 til engelske Ben Lane og Jessica Pugh.