Badminton

Astma og allergi tvinger Axelsen til dyrebart afbud

Kraftige astmagener fra græspollenallergi tvinger badmintonspilleren Viktor Axelsen til i sidste øjeblik at melde afbud til European Games.

Det er ikke kun den almene dansker, der for tiden kan mærke øjnene klø, problemer med vejrtrækningen og næsen løbe, når pollenallergien for alvor rammer.

De store sportsstjerner bliver også ramt, og faktisk er badmintonstjernen Viktor Axelsen så påvirket af sin græspollenallergi, at han nu må melde afbud til European Games, der indledes på fredag. Det koster samtidig muligheden for at samle vigtige point til OL-kvalifikationen.

Verdensmesteren fra 2017 har lidt voldsomt af allergien gennem det seneste stykke tid, og de seneste to uger har han været igennem behandling på lungemedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital.

Det har ikke afhjulpet Axelsens astama, og da han stadig døjer med hoste og vejrtrækningsproblemer, ser han ingen anden udvej end at melde afbud til mesterskabet. Det skriver Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse.

- Jeg virkelig frustreret over situationen. Jeg havde glædet mig til at komme afsted, og der var også meget vigtige point på spil i Minsk i forhold til OL-kvalifikationen. Men jeg er stadig ikke i nærheden af at kunne træne, endsige konkurrere på et fornuftigt niveau, og derfor er jeg nødt til at blive hjemme, siger Viktor Axelsen.

Problemet er ikke nyt for Axelsen, der flere gange i løbet af de seneste år har givet udtryk for, hvordan astmaen har påvirket ham.

Så sent som i marts måtte han også tage sin forholdsregler, da han spillede India Open i millionbyen New Delhi, hvor vejret og forureningen var en skidt kombination.

- Jeg har stadig nogle astmaproblemer. Når vejret ikke er ideelt, må jeg beskytte mig selv for ikke at få tilbagefald, sagde Axelsen dengang til India Today.

Viktor Axelsen iført sin maske mod forurening.

Ifølge avisen var den danske topspiller desuden iført en forureningsmaske for at beskytte lungerne, når han var udendørs i New Delhi.

- Da jeg spillede i den indiske liga, havde jeg problemer, men det er blevet bedre. Jeg skal dog stadig holde øje med det og holder mig mest indendørs, fortæller Axelsen.

Da lodtrækningen allerede har fundet sted, kan der ikke indkaldes en ny herresingle som erstatning for Viktor Axelsen. I herresingle er Danmark dog fortsat repræsenteret ved Anders Antonsen.