Badminton

Antonsen i top-10 for første gang: – En drøm der går i opfyldelse

Anders Antonsen vandt søndag guld ved European Games.  Vasily Fedosenko / Ritzau Scanpix

Anders Antonsen er for første gang i karrieren at finde på verdensranglistens top-10.

Sæsonmålet om at komme i top-10 på verdensranglisten er her til morgen blevet indfriet for Anders Antonsen.

- Det er selvfølgelig rigtig fedt. Det er noget, jeg kan være stolt og er stolt af, siger Anders Antonsen til TV 2 SPORT.

Da sæson begyndte, satte danskeren sig selv to målsætninger for sæsonen.

Det ene var, at han skulle vinde en af de store turneringer. Det mål blev indfriet, da han tilbage i januar vandt Indonesia Masters efter en flot finalesejr mod ingen ringere end japanske Kento Momota.

Det andet sæsonmål var at komme i top 10 på verdensranglisten. Og efter hans sejr ved de netop overståede European Games, har han fået skrabet nok point sammen til, at han lige nu er blandt de ti bedste spillere i verden.

- Det er super fedt at kunne sætte flueben ved den sidste af målene for sæsonen. Så indtil videre har jeg indfriet de to store målsætninger for i år, og det er jeg utrolig glad for.

Det har krævet mange timers hårdt arbejde at kæmpe sig til en top 10-placeringen. Og det er langt fra alle, der kommer så langt, og det er de færreste, der når dertil i en alder af bare 22 år.

Men for at komme dertil har danskeren også måtte vælge ting fra.

- Det har krævet hårdt og dedikeret arbejde. Men det har også krævet en masse fravalg. Det er en speciel livsstil at være sportsudøver, siger han.

De mange års hårdt arbejde har utvivlsomt krævet meget af den unge dansker. Men det har i den grad båret frugt, og nu er han altså blandt verdens ti bedste.

- Det er jeg sgu stolt over. Og jeg har glædet mig til at se det. Men det bliver sgu sjovt at gå ind på siden og se, at mit navn er i top 10.

- Det er nogle rigtig stærke gutter, der ligger deroppe, så det er lidt vildt at kunne se sit navn blandt de bedste i verden. Det er jo en drengedrøm, der går i opfyldelse.

Vil være verdens bedste

Anders Antonsen har trods sin relativt korte karriere allerede haft problemer med at få spillet til at fungere. Men også problemer med sygdom og generelt problemer med at få dagligdagen til at hænge sammen.

For den unge dansker blev Denmark Open i 2018 et vendepunkt i karrieren, og her følte han endelig, at han begyndte at lykkes.

- Siden da er mit niveau gået den rigtige vej. Og i større grad er min træning gået den rigtige vej. Jeg føler mig stærkere og stærkere. Jeg kan træne hårdere, og jeg kan træne mere.

Men selvom målsætningen om en plads på verdensranglistens top 10 nu er nået, stopper Anders Antonsen ikke med at se sig tilfreds.

- Jeg læner mig ikke tilbage og fejrer top 10. Mit mål det er at blive verdens bedste badmintonspiller, og jeg vil vinde nogle af de allerstørste titler. De største drømme er noget som OL, VM og All England. Mit mål er at komme helt op i toppen, og det går jeg benhårdt efter.