Badminton

Flere danske stjerner melder afbud til en af de største turneringer

Hverken Jan Ø. Jørgensen (th) eller Viktor Axelsen spiller Indonesia Open i denne uge. Andrew Boyers / Ritzau Scanpix

Kun fem danske singlespillere og én double spiller i denne uge Super 1000-turneringen Indonesia Open.

Se Indonesia Open på TV 2 SPORT

I sidste uge måtte Danmarks bedste herresinglespiller Viktor Axelsen opgive at rejse til den store turnering Indonesia Open på grund af en skade.

Siden er der løbet yderligere to danske afbud ind til turneringen. Jan Ø. Jørgensen og Danmarks bedste herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup kommer nemlig heller ikke i spil i denne uge.

- Jeg har haft en forstrækning eller fiber-lignende ting i min læg henover de sidste par uger, som jeg har haft problemer med at få helt styr på. Så vi har vurderet, at det ikke vil være forsvarligt at spille i den her uge, men det er ret udramatisk, siger Jan Ø. Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Det er selvfølgelig dårlig timing, og jeg har ikke spillet turnering længe, så jeg havde glædet mig til en Østen-tur. Det er også et sted, hvor jeg har vundet før, og jeg elsker at spille, så på den måde er det super ærgerligt.

Astrup plaget af skader

Herredoublens afbud kommer som følge af en skade i albuen, som Kim Astrup har døjet med over en måned, samtidig med at han siden har fået et hold i nakken.

- Jeg er ked af at skuffe jer, der altid støtter mig, når vi kommer til Indonesien. Jeg er også skuffet over at lade min makker i stikken, skriver Astrup på Instagram.

- Det er svært at træffe sådanne beslutninger, men lige nu er jeg nødt til at trække mig.

Indonesia Open er blandt årets største turneringer i sæsonen og rangerer på højde med All England som en Super 1000-turnering.

Satser på Japan Open

Ugen efter spilles Super 750-turneringen Japan Open, hvor Viktor Axelsen også har meldt afbud.

Her satser Jan Ø. Jørgensen dog på at blive klar.

- Som det ser ud nu, vil der ikke være noget i vejen for, at jeg kan spille i Japan Open næste uge. Det går egentlig rigtig godt, jeg har bare ikke trænet særlig godt. Derfor betyder det mere at få en uges træning og forberedelse herhjemme, frem for at tage til Indonesien med dårlige træningsmuligheder og stenhårdt gulv, siger han og understreger, at VM i august har høj prioritet.

- VM er sindssygt vigtigt for mig. Det er noget af det største, og jeg kan ikke tage nogle chancer. Det er et kæmpe højdepunkt.

Der er allerede trukket lod til Japan Open, og her møder Jan Ø. Jørgensen den kinesiske legende Lin Dan i første runde.

Danskere i Indonesia Open

  • Anders Antonsen
  • Rasmus Gemke
  • Hans-Kristian Vittinghus
  • Line Kjærsfeldt
  • Mia Blichfeldt
  • Sara Thygesen/Maiken Fruergaard

TV 2 SPORT sender Indonesia Open fra onsdag. Der er endnu ikke kommet program for, hvem der spiller hvornår.