Badminton

Boe og Conrad får revanche mod tidligere VM-sølvvindere

Mathias Boe og Mads Conrad har tidligere spillet sammen ved Thomas Cup både i 2016 og 2018. Romeo Gacad / Scanpix Denmark

Den danske herredouble med Mathias Boe og Mads Conrad er klar til finalen i Super 100-turneringen Russian Open.

Mathias Boe og Mads Conrad vandt lørdag 21-19, 18-21, 21-17 i et drama over halvanden time mod VM-sølvvinderne fra 2014, Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong.

Vidste man ikke bedre, skulle man tro, at de to stjernepar naturligvis er en del af Super 1000-turneringen Indonesia Open, der spilles i denne uge. Virkeligheden er dog, at de spiller i en by i Rusland. Helt bogstaveligt og nærmere betegnet Vladivostok, der danner rammen om Russian Open.

Begge doublepar er for tiden på jagt efter at samle point nok til at komme tilbage til verdenstoppen. Derfor var det en vigtig sejr for danskerne, der allerede rangerer som nummer 106 i verden efter to turneringssejre. Senest i sidste uge blev de dog slået tidligt ud i US Open, da de tabte til netop Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong.

Skidt dansk start

Koreanerne startede også bedst ud i semifinalen ved Russian Open, hvor de bragte sig foran 12-6 og 16-11. Syv danske point i træk vendte sættet på hovedet, og så kunne Boe og Conrad tage første sæt 21-19 kort efter.

I andet sæt haltede danskerne efter hele tiden. Indtil stillingen 2-2 var det lige, men herfra dominerede de tidligere VM-sølvvindere og lod aldrig danskerne komme tæt på. Selvom Boe og Conrad var med til 17-19 og 18-20, tabte de sættet med 18-21.

Stor dansk jubel

Det afgørende sæt blev noget anderledes end de to foregående. Her var det i stedet Mathias Boe og Mads Conrad, der så ud til at have fundet løsningerne. Den danske herredouble var skarpe i det flade spil og gode til at udnytte deres offensive muligheder. Det sendte dem foran 11-8 ved opholdet, og herfra så danskerne sig ikke tilbage.

Revanchen var en realitet, da tredje sæt blev lukket med 21-17. Vigtigheden i sejren var ikke til at tage fejl af i jublen, hvor begge spillere viste stor glæde.

I finalen venter nu et opgør mod japanerne Keiichiro Matsui og Yoshinori Takeuchi, der slog de førsteseedede russere, Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov, ud efter tre tætte sæt.

Derfor skal Boe og Conrad kæmpe sig mod verdenstoppen

Mathias Boe og Mads Conrad startede først med at spille sammen for fire måneder siden, da Boe valgte at stoppe sit succesfulde makkerskab med Carsten Mogensen. Mads Conrad vendte samtidig tilbage efter en selvvalgt pause, hvor han forinden havde spillet sammen med Mads Kolding i en årrække.

Det betyder også, at Boe og Conrad på nuværende tidspunkt ikke har nok point til at tilmelde sig de største turneringer på World Touren. Derfor har de været tvunget til at spille turneringer på lavere niveau.

Indtil videre har danskerne på godt en måned vundet Challenge-turneringen 'Spanish International' og Super 100-turneringen Canada Open. Vinder de finalen ved Russian Open, bliver det altså den tredje turneringssejr ud af fire mulige, hvilket vil sende dem endnu et stort skridt op af verdensranglisten.