Badminton

Antonsen forklarer, hvorfor han lagde sig ved siden af modstander efter stor finale

En udmattet Anders Antonsen tabte finalen i Indonesia Open og var efterfølgende skuffet, men fuld af rosende ord om sin modstander.

Pludselig lå de der på det grønne badmintongulv.

Efter en lang og underholdende finale i Indonesia Open mellem Andersen Antonsen og Chou Tien Chen lagde først taiwaneren sig ned, og et øjeblik senere gjorde danskeren det samme.

Antonsen lagde sig til hans favn, og her lå de i omkring seks sekunder, inden de begge rejste sig op og sagde tak for kampen, som Chou Tien Chen vandt.

Antonsen kunne dog sagtens have ligget der noget længere. Hans energidepot var nemlig tomt.

- Vi var begge virkelig trætte. Da han (Chou Tien Chen, red.) lagde sig ned, ville jeg også ligge ned og falde i søvn, siger Anders Antonsen.

Skuffet, men afklaret

Anders Antonsen gav tilskuerne noget for pengene i sin karrieres største finale, men måtte altså denne gang nøjes med andenpladsen, efter han tabte kampen i tre sæt.

- Jeg er selvfølgelig skuffet.

- Jeg manglede stabiliteten i mit spil. Det var der ikke. Der var for mange fejl. Det gjorde forskellen, siger Anders Antonsen

Chou Tien Chen og Anders Antonsen leverede begge en fantastisk præstation i finaleopgøret i Indonesia Open. Chou sejrede efter tre tætte sæt med cifrene 21-18, 24-26, 21-15. Video: Louise Lind

Til trods for den manglende stabilitet havde han en reel mulighed for at vinde kampen, da han midtvejs i tredje og afgørende sæt var tæt på at lukke et stort hul. Han fik dog aldrig kontakt.

- På det her niveau, når man spiller mod en spiller som Chou, er der ikke råd til ikke at være der 100 procent hele tiden. Og det var jeg ikke, og det er forskellen på en verdensklassespiller og en spiller, som er tæt på at være det.

Landstræner roser Antonsen

Den nervepirrende finale blev fulgt intenst fra sidelinjen, hvor landstræner Kenneth Jonassen gjorde sit bedste for at opmuntre og komme med taktiske input til Anders Antonsen undervejs.

Selvom det ikke lykkedes at føre ham til sejr, var han stolt af det, aarhusianeren leverede søndag og hele ugen.

- De to herrer byder op til verdensklassebadminton. Skarpt offensivt spil og imponerende defensiv. Det var en rigtig flot finale. Jeg er exceptionelt stolt af Anders' præstation gennem turneringen. Han er inde i en god fase, og han modner sig dag for dag, siger Kenneth Jonassen i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

Næste skridt for Antonsen er Japan Open i næste uge.

- Jeg skal tage det med ro de næste to dage og forsøge at blive frisk hurtigst muligt. Jeg ser frem til at spille i Japan. Det er et fantastisk land, siger Anders Antonsen.

Andenpladsen gav ham 10.200 point til ranglisten samt en præmiecheck på 283.000 kroner.