Badminton

Antonsen taber finaledrama i en af verdens største turneringer

22-årige Anders Antonsen tabte finalen i Super 1000-turneringen Indonesia Open, der er danskerens hidtil største kamp i karrieren.

Den danske herresingle Anders Antonsen tabte et stort drama med 18-21, 26-24, 15-21 til Chou Tien Chen fra Taiwan.

Danskeren var presset hele kampen igennem, men formåede at spille sig tilbage i kampen, hvor han ovenikøbet overlevede en matchbold i et dramatisk andet sæt. Til sidst slap kræfterne op hos danskeren, der måtte tage til takke med en andenplads.

Andenpladsen sikrer Anders Antonsen 10.200 point til ranglisten samt en præmiecheck på 283.000 kroner.

Allerede inden finalen var kampen udråbt som den største i danskerens karriere. Indonesia Open rangerer blandt verdens største turneringer på Super 1000-niveau, og Jan Ø. Jørgensen er fortsat den eneste europæer i historien, der har vundet turneringen i herresingle.

Skidt dansk start

Selvom meldingen fra den danske lejr i Indonesien var, at Anders Antonsen ikke var nervøs, kom danskeren rigtig skidt ud til første del af kampen. Flere uprovokerede fejl fra Antonsen og et par skarpe offensive slag fra modsatte side sendte danskeren bagud både 1-6 og 3-12.

Antonsen kom bedre med i kampen, men store fejl forhindrede ham i for alvor at få kontakt til sin modstander. Efter to danske point i træk til 6-13 løftede Antonsen bolden langt ud af banen.

Herfra var det, som om danskeren løsnede mere op i kroppen og spillede med færre fejl. Fra 9-18 kæmpede han sig op til 14-19 og 18-20, men efter at have lavet et stort comeback og overlevet fire sætbolde sendte Antonsen bolden ud over baglinjen. Dermed sikrede Chou Tien Chen først sæt med 21-18.

Anders Antonsen lagde op til et vildt comeback i første sæt, men Chou Tien Chen satte en stopper for det. 21-18. Video: Louise Lind

Pandebånd blev vendepunktet

Tendensen fra store dele af første sæt fortsatte i starten af andet sæt, hvor Anders Antonsen både lavede to servefejl og sendte et par bolde i nettet. Bagud 2-6 valgte Antonsen at gå ud til sin taske for at finde et pandebånd frem, der skulle vise sig både at holde på håret og finde endnu ukendt storspil frem.

Ved 8-8 havde Antonsen igen kontakt til sin modstander, og så begyndte Chou Tien Chen pludselig at ligne en mand, der var presset. Et fuldstændig omvendt kampbillede og et stort vendepunkt i kampen. Antonsens offensiv ramte pludselig inden for linjerne, og ved opholdet var danskeren foran med 11-8 efter endnu en vild duel.

Anders Antonsen spillede søndag finale ved Super 1000-turneringen Indonesia Open. Video: TV 2 SPORT

Foran 13-9 så det ud til, kampen var på vej i et afgørende sæt, men så meldte de danske fejl sig på banen igen. Seks taiwanske point i træk betød, at danskeren igen var bagud 13-15. Danskerens offensiv blev mindre og mindre effektiv, men Anders Antonsen holdt hovedet koldt, og ved 16-16 blev der igen hamret et dansk smash ned langs linjen.

Kæmpe drama afgjorde andet sæt

En kæmpe fejldom i dansk favør ved stillingen 17-17 sendte Antonsen foran, og danskeren var også første mand med muligheden for at sikre sig sætsejren. Nervøsiteten var ikke til at tage fejl af, og efter to missede sætbolde var der pludselig matchbold til Chou Tien Chen.

Danskeren smashede bolden ned og holdt sig i live, og så kunne dramaet fortsætte. Ved 24-24 lavede Antonsen en høj, høj bold, der heldigvis for danskeren endte lige på linjen, mens modstanderen troede, den gik ud. Duellen efter var linjen igen på Antonsens side, da bolden landede præcis på baglinjen. Taiwaneren prøvede at tage en challenge, men forgæves. Bolden havde kontakt med linjen, og Antonsen vandt 26-24 i andet sæt.

Anders Antonsen vandt 26-24 i andet sæt efter en challenge fra Chou. Video: TV 2 SPORT

Skidt dansk start for tredje sæt i træk

Og så skulle man næsten tro, at den unge danske herresingle havde lært af de to første sæt, men nerverne og nervøsiteten var tilsyneladende for svære at styre. Det danske storspil udeblev i hvert fald fra start, hvor Antonsen kom bagud 3-7.

En dansk stime og en træt Chou Tien Chen gav fire danske point i træk. Antonsen udnyttede sit fysiske overskud til at køre lange dueller på Chou Tien Chen, der havde brugt næsten to timer mere end danskeren på banen på at vinde sine første fire kampe.

Alligevel var Antonsen bagud 9-11, da de to spillere skiftede side for sidste gang i midten af tredje sæt.

Danskeren formåede aldrig at få kontakt igen, og så kunne Chou Tien Chen i stedet juble over karrierens største triumf, da han vandt tredje sæt 21-15.

Begge spillere faldt sammen ved nettet, og efter kampen var respekten imellem dem enorm, hvor Anders Antonsen og Chou Tien Chen også byttede trøjer.

Spillerne byttede trøjer efter finaledramaet.

- De to herrer byder op til verdensklassebadminton. Skarpt offensivt spil og imponerende defensiv. Det var en rigtig flot finale. Jeg er exceptionelt stolt af Anders' præstation gennem turneringen. Han er inde i en god fase, og han modner sig dag for dag, siger landstræner Kenneth Jonassen i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

Spillernes næste opgave bliver allerede om få dage, hvor Super 750-turneringen Japan Open indledes.