Badminton

Tre ud af fire mulige - Boe og Conrad vinder endnu en turnering

Mathias Boe og Mads Conrad har tidligere spillet sammen ved Thomas Cup både i 2016 og 2018. TV 2 SPORT

På lidt over en måned har Danmarks nysammensatte herredouble med Mathias Boe og Mads Conrad vundet tre turneringer og samlet vigtige point sammen.

39-årige Mathias Boe og 31-årige Mads Conrad byggede søndag morgen endnu et lag på deres succesfulde start sammen som doublepar, da de vandt Super 100-turneringen Russian Open.

I finalen slog danskerne verdens nummer 48, japanske Yoshinori Takeuchi og Keiichiro Matsui, med 21-18, 21-13 og sikrede samtidig 5500 point til verdensranglisten.

Turneringssejren var den tredje ud af fire mulige på godt en måned, efter parret indledte med at vinde 'Spanish International' i midten af juni. Siden rejste de til Nordamerika, hvor de først vandt Canada Open, inden de måtte nøjes med to kampe ved US Open.

'Ekstremt dejligt' at være velspillende

Siden gik turen til et af de østligste punkter i Rusland, da Boe og Conrad var i Vladivostok for at spille Russian Open. Danskernes verdensturné sluttede dermed med 16 sejre i 17 kampe og tre turneringssejre i bagagen.

- Det er ekstremt dejligt at være så velspillende. Vi har trænet sammen et stykke tid inden de her turneringer, og vi vidste godt, der var et uhyggeligt pres på. Hvis ikke vi gjorde det godt, kunne vi godt vinke farvel til de store turneringer frem til næste år, så det har været mega vigtigt. Derfor er det ekstra fedt, vi kan præstere under presset, og jeg er meget stolt over det, vi har leveret i de fire turneringer, siger Mads Conrad til TV 2 SPORT.

Selvom finalen i Russian Open blev en ensidig affære, så blev danskerne udfordret undervejs i turneringen. I semifinalen måtte de kæmpe sig forbi VM-sølvvinderne fra 2014, Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong, hvor de vandt 21-19, 18-21, 21-17 i et drama over halvanden time. Og alle sejre er noget, der kan tages med videre, slår Conrad fast:

- Det er de færreste badmintonspillere, der vinder tre turneringer på en måned. Det er selvfølgelig, fordi vi er gået et skridt ned, og det er lettere at vinde de her Super 100-turneringer modsat de allerstørste, hvor man virkelig skal ramme den. Men lige meget hvad skal man ikke kimse af den selvtillid, det giver at vinde kampe. Vi har kæmpet os til nogle sejre, mens det har kørt i andre kampe, så det giver i første omgang en tro på, vi kan, når vi går et skridt op igen.

Boe og Conrad kæmper sig mod verdenstoppen

Mathias Boe og Mads Conrad startede først med at spille sammen for fire måneder siden, da Boe valgte at stoppe sit succesfulde makkerskab med Carsten Mogensen. Mads Conrad vendte samtidig tilbage efter en selvvalgt pause, hvor han forinden havde spillet sammen med Mads Kolding i en årrække.

Det betyder også, at Boe og Conrad på nuværende tidspunkt ikke har nok point til at tilmelde sig de største turneringer på World Touren. Derfor har de været tvunget til at spille turneringer på lavere niveau.

Turneringen i Rusland afslutter dog i første omgang turen rundt i verden. Parret var hjemme at vende efter turneringen i Spanien, men de sidste 26 dage har stået på opvisningskampe i Taiwan samt turneringerne i Canada, USA og Rusland. Nu håber de, at de snart er klar til igen at spille på øverste niveau.

- I første omgang skal vi hjem og have lagt en plan med vores hovedtræner Jakob Høi, og så må vi se. Vi har ikke det endelige overblik, men efter de fire turneringer har vi et meget godt pointsnit til at komme ind, men Super 300-turneringen i Taiwan bliver formentlig det næste. Nu skal hjem lige og holde lidt tiltrængt ferie med familien, og så kører vi på i fire uger, indtil de andre skal til VM.

- Vi håber at komme ind i China, Denmark og French Open om et par måneder. Det vil være et stort mål, hvis vi allerede kan nå det nu.

Undervejs i de fire turneringer har Mathias Boe og Mads Conrad nu samlet 17.750 point sammen til verdensranglisten. Dem kan de gange med to, når de skal tilmeldes turneringer. Det betyder, de ligger lige på vippen til de største turneringer.