Badminton

Jan Ø. udnyttede 'chance' mod topspiller

For første gang siden 2013 formåede Jan Ø. Jørgensen at vinde over Chou Tien Chen.

Jan Ø. Jørgensen og Chou Tien Chen havde to vidt forskellige optakter til deres møde ved Super 750-turneringen Japan Open.

Mens danskeren i sidste uge forsøgte at komme sig over en forstrækning i læggen, vandt taiwaneseren Indonesia Open, der rangeres som en Super 1000-turnering.

Verdens nummer tre brugte dog mange kræfter på vej mod sin titel, og det så Jan Ø. Jørgensen som en større chance for at slå ham.

For danskeren havde trods alt ikke vundet over Chou Tien Chen siden 2013. Men det lykkedes i tre tætte sæt 21-19, 11-21, 21-19.

- Det var en rigtig hård, hvor han kom ind til opgøret i god form. Jeg vidste, jeg havde en bedre chance, fordi han spillede meget i sidste uge. På trods af det er han en verdensklassespiller, og det var min største sejr siden mit comeback, siger Jan Ø. Jørgensen.

Herresinglespilleren var for to år siden plaget af smerter i svangsenen under hælen. Det satte ham uden for badmintonbanen i lang tid og gjorde, at han raslede ned ad verdensranglisten, hvor han nu ligger nummer 27.

Danskeropgør

I kvartfinalen ved Japan Open venter spilleren, der ligger en plads over ham på verdensranglisten. Landsmanden Rasmus Gemke.

De to spillere mødtes ved All England i marts i spillernes eneste indbrydes opgør i karrieren. Her blev det en sejr i to tætte sæt til 31-årige Jan Ø. Jørgensen.

Nu håber han på, at han gentage den bedrift mod den ni år yngre Gemke.

- Vi kender hinanden godt. Rasmus er god, ivrig og talentfuld. Forhåbentlig kan jeg vinde igen, men det bliver svært. Han bliver stærkere for hver turnering, så jeg ser frem til en hård kamp, siger Jan Ø. Jørgensen.

Danskeropgøret er ikke på tv-banen, men TV 2 PLAY sender fra Japan Open-kvartfinalerne fra klokken 3 og fra klokken 5 på TV 2 SPORT, hvor Anders Antonsen også er med i kvartfinaleprogrammet. Han spiller cirka klokken 10.