Badminton

Jan Ø. knækker landsmand og spiller sig i stor semifinale

Jan Ø. Jørgensen.

Jan Ø. Jørgensen kom skidt fra start, men endte med at få skovlen under Rasmus Gemke i kvartfinalen i Japan.

Det blev rutinen, som triumferede, da Jan Ø. Jørgensen og Rasmus Gemke bød hinanden op til dans i kvartfinalen ved Japan Open.

I tre sæt vandt 31-årige Jan Ø. Jørgensen med cifrene 11-21, 21-14 og 21-13 efter en lille times badminton mod sin 22-årige landsmand.

Japan Open er en Super 750-turnering på World Touren og rangerer dermed på samme niveau som Denmark Open lige under All England, Indonesia Open og China Open.

Gemke var ellers flyvende fra kampens start og snuppede de første syv point, før den rutinerede landsmand kom på tavlen.

Spændingen kom ikke tilbage i sættet, hvor Jan Ø. Jørgensen aldrig kom tættere på end 9-15.

Den tidligere VM-bronzevinder er ofte en lidt langsom starter. Det så man også i anden runde mod Chou Tien Chen, hvor Jan Ø. Jørgensen kom langt bagud fra start i første sæt, men kom tilbage og faktisk vandt sættet.

Andet sæt i danskerduellen blev mere jævnbyrdigt frem til 12-12, men så havde Jan Ø. Jørgensen spillet sig varm.

Han tog ni af de næste 11 point og bragte kampen ud i tre sæt. Og han havde ikke i sinde at lade sig slå ud af sin yngre landsmand.

Fra 7-6 begyndte han at trække fra Gemke, som stille og roligt kunne se semifinalepladsen fortone sig.

Jan Ø. Jørgensen var klart stærkest i slutfasen, og ved 19-10 var kampen reelt afgjort. Gemke pyntede lidt på cifrene, men er færdig i turneringen.

Senere fredag kan Anders Antonsen sørge for endnu en danskerduel, hvis han slår den sjetteseedede Jonatan Christie i sin kvartfinale. Sker det, venter Jan Ø. Jørgensen på ham i semifinalen.

Danmark har ikke spillere tilbage i andre kategorier i turneringen.