Badminton

Verdens bedste bryder sammen i vinderinterview

Japanske Kento Momota topper verdensranglisten med længder ned til de næste. Søndag hentede han endnu en sejr, da han vandt på hjemmebane i Japan.

Forventningerne var skruet helt i vejret, allerede inden verdens nummer et, japanske Kento Momota, i denne uge trådte ind på banen til Super 750-turneringen Japan Open.

Hjemmebanehelten levede op til sin favoritværdighed, da han i finalen slog indoneseren Jonatan Christie med 21-16, 21-13. Dermed vandt Momota turneringen for andet år i træk, efter Viktor Axelsen tog sejren i 2017.

Optakten blev dog ikke, som japaneren havde håbet. I sidste uge tabte han allerede i anden runde i Super 1000-turneringen Indonesia Open, og derfor var verdensetteren usikker på sit eget niveau. Det fortalte han i vinderinterviewet efter kampen, hvor han var tydeligt rørt.

- Det var ikke et godt resultat i sidste uge, så jeg var lidt usikker på, om jeg kunne vinde for andet år i træk her i Japan. Inden kampen havde jeg ikke helt selvtilliden til at vinde, men da jeg kom på banen, fik jeg så meget støtte..., lød det, inden der blev stille i et halvt minut. Momota måtte tørre øjnene, før han fik samlet sig:

- Det var godt nok hårdt, men med jeres støtte klarede jeg det inde på banen.

Allerede lige efter sejren kom i hus kunne man se på Momota, at sejren var meget betydningsfuld. Verdensmesteren vandt ikke bare på hjemmebane, men han vandt også en turnering på World Touren, der rangerer blandt de største hos hans japanske sponsor Yonex.

Japanske Kento Momota topper verdensranglisten med længder ned til de næste. Søndag hentede han endnu en sejr, da han vandt på hjemmebane i Japan. Video: TV 2 SPORT

- Det var min anden titel i den her turnering, men det skal ikke stoppe her. Jeg vil gøre mit bedste fremover også, sagde Momota.

Den store ydmyghed og respekt for sit hjemland er kun blevet større med tiden, efter Momota i april 2016 blev udelukket fra det japanske landshold og missede OL. Momota havde besøgt et illegalt kasino. 20 måneder senere blev han taget til nåde og vendte i slutningen af 2017 tilbage på banen, hvor det kun er gået én vej siden.

Sejren i Japan Open var den ottende individuelle titel, siden Momota vandt VM i august sidste år. Søndagens sejr kom i samme hal, hvor der næste år skal spilles OL i Tokyo.

Sådan forløb finalen

Af Ritzau

Verdensetteren Kento Momota vandt badmintonturneringen Japan Open.

Efter at have sendt Anders Antonsen og Jan Ø. Jørgensen ud i kvartfinalen og semifinalen af badmintonturneringen Japan Open blev indoneseren Jonatan Christie selv bremset i søndagens finale.

Her tabte den talentfulde indoneser til verdensetteren Kento Momota fra Japan. Momota vandt finalen med 21-16, 21-13 til begejstring for publikum i Tokyo.

Med sine hurtige fødder og hårde smash var 21-årige Jonatan Christie overlegen i perioder af kampene mod de to danskere, men han fik aldrig taget på verdensetteren, der virkede til at have et fysisk overskud i finalen.

Efter 8-8 i første sæt knækkede sættet over i Momotas favør, og det samme var stort set tilfældet i andet sæt, hvor japaneren trak afgørende fra, da han gik fra 9-8 til 17-8.

Også Momota har formået at slå en dansker ud af turneringen. I tirsdagens førsterundekamp gjorde han det af med Hans-Kristian Vittinghus i to sæt.

Det er andet år i træk, at Momota vinder turneringen på hjemmebane. Samtidig er det hans fjerde sejr på World Touren i 2019. Tidligere har han triumferet i German Open, Singapore Open og All England.

Japan Open er en Super 750-turnering på World Touren. Dermed overgås den kun af sæsonfinalerne samt de tre Super 1000-turneringer. Der er fem årlige Super 750-turneringer, og en af dem er Denmark Open.