Badminton

Tysk afbud sender Vittinghus til VM

Hans-Kristian Solberg Vittinghus skal spille VM i august. I forvejen er Viktor Axelsen, Anders Antonsen og Jan Ø. Jørgensen med i herresingle.

Danmark får hele fire spillere med i herresingle ved VM i badminton i august.

Mandag meldte tyske Alexander Roovers afbud, og derfor fik Hans-Kristian Solberg Vittinghus som reserve til VM tilbuddet om at komme med.

Det har han takket ja til, og dermed gør han Viktor Axelsen, Anders Antonsen og Jan Ø. Jørgensen selskab i herresingle.

Det fremgår af et dokument hos det internationale badmintonforbund, BWF. Vittinghus bekræfter også sin VM-deltagelse over for Ritzau.

Var oprindeligt andenreserve

Hans-Kristian Solberg Vittinghus var oprindeligt nummer to på reservelisten, men blev førstereserve, da sydkoreanske Son Wan Ho, der er langtidsskadet, meldte afbud.

Og da der så også er kommet et afbud fra Alexander Roovers, så er Vittinghus altså VM-klar.

Med VM-pladsen i hus til Vittinghus står Badminton Danmark ikke længere i et dilemma i forhold til Viktor Axelsen, der lige nu kæmper for at blive klar til VM.

Verdensmesteren fra 2017 har problemer med ryggen og døjer med et forstadie til en diskusprolaps (diskusprotrusion i lænden), der både giver smerter i ryg og ben.

Et afbud fra Viktor Axelsen havde også sendt Vittinghus til VM.

Nåede 1/8-finalen sidste år

Hans-Kristian Solberg Vittinghus nåede til ottendedelsfinalen ved VM sidste år. Her tabte han til indiske Sai Praneeth.

Året forinden røg han ud i første runde.

Vittinghus er aktuelt nummer 25 på verdensranglisten. I sidste uge deltog han i Japan Open, hvor han tabte til verdensetteren Kento Momota i første runde.

VM spilles i Basel i Schweiz fra 19.-25. august.