Badminton

Axelsen melder afbud til VM

Viktor Axelsen meldte også afbud til Japan Open og Indonesia Open i juli, fordi han døjede med en skade. Wang Zhao / Ritzau Scanpix

Danmarks bedste herresinglespiller, Viktor Axelsen, har meldt afbud til VM i Basel på grund af en rygskade.

I 2017 vandt Viktor Axelsen VM-guld, men den succes kommer han ikke til at gentage i år.

Den 25-årige dansker har nemlig opgivet at blive klar til årets VM, der spilles den 19.-25. august, da han stadig har problemer med en rygskade. Det skriver Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

- Jeg er rigtig ked af det og ærgerlig over situationen. VM er den største begivenhed i år, og jeg havde selvfølgelig glædet mig til at spille.

- Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for at blive klar til VM, men jeg må også være realistisk og lytte til min krop og til lægernes rådgivning, lyder det fra Viktor Axelsen i pressemeddelelsen.

- Ærgerligt for både ham og Danmark

Viktor Axelsen har problemer med ryggen og døjer med et forstadie til en diskusprolaps (diskusprotrusion i lænden), der både giver smerter i ryg og ben.

Han meldte da også afbud til Japan Open og Indonesia Open tidligere på måneden på grund af en skade, mens astmaproblemer holdt ham ude af European Games i juni.

Og nu bliver VM altså også uden danskeren, der er nummer fem i verden.

- Viktor (Axelsen, red.) er en af verdens absolut bedste badmintonspillere og var den største medaljekandidat for Danmark til det kommende VM. Derfor er det selvfølgelig meget ærgerligt for både ham og Danmark, at han ikke kommer på banen til VM, siger Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom og tilføjer:

- Viktor og Team Danmarks medicinske stab har kæmpet for, at han kunne blive klar siden skaden hændte. Det er gået fremad, men hans rygskade er stadig ikke helet nok til, at det ville være forsvarligt for ham at stille op til VM.

Danmark er stadig godt repræsenteret i herresingle ved VM, hvor både Anders Antonsen, Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Solberg Vittinghus deltager.