Badminton

Ekspert: VM på europæisk grund gør Axelsen-afbud ekstra ærgerligt

Viktor Axelsen har meldt afbud til VM i badminton i august måned.

Et VM i badminton på europæisk grund havde givet større danske vinderchancer, og det gør Axelsens afbud endnu mere uheldigt, siger ekspert.

Viktor Axelsen har endnu en gang måttet erkende, at kroppen ikke bliver klar til en stor turnering.

Denne gang går det ud over VM i Schweiz, der bliver spillet fra den 19.-25. august. Den høje dansker døjer med rygproblemer og har det, der svarer til et forstadie til en diskusprolaps.

- Det er hamrende ærgerligt med et afbud til et VM – specielt når det afholdes i Europa, hvor danskere før har hentet VM-titler hjem. Der er stor forskel på VM i Europa og Asien, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Han hentyder til de tre VM-sejre, som Danmark har vundet i herresingle: Axelsen og Peter Rasmussens sejre i skotske Glasgow i henholdsvis 2017 og 1997 samt Flemming Delfs triumf i Sverige i 1977.

Axelsen viste storform før skadeshelvede

Tidligere i juli måned meldte Viktor Axelsen afbud til de to store turneringer Indonesia Open og Japan Open på grund af en skade i benet. Før det stillede han ikke op til European Games på grund af allergiproblemer.

Og med den nuværende skade in mente har Axelsen derfor haft svært ved at træne den seneste tid. Derfor ville forventningerne til VM også have været ukendte.

- Han har ikke kunnet træne i et stykke tid op til turneringen. Så det havde været svært at nå at blive helt klar til VM, siger Jim Laugesen.

Før alle sine skader og afbud havde Axelsen, der ligger på en øjeblikkelig femteplads på verdensranglisten, ellers vist storform.

Ved sin seneste turnering Sudirman Cup vandt danskeren en overbevisende sejr over verdens nummer fire Chen Long, mens han i marts tabte All England-finalen til japanske Kento Momota.

- Vi så, at når Viktor Axelsen er skadesfri og i topform, så er han verdens næstbedste spiller efter Momota. Han taber en brandfinale til japaneren, og så spiller han noget af det bedste, jeg har set til Sudirman Cup, hvor han slår Chen Long, siger Jim Laugesen.

Viktor Axelsen har, udover sin VM-titel i 2017, vundet OL- og VM-bronze i henholdsvis 2016 og 2014.