Badminton

- Jeg skal nok stå snorlige til VM, siger 'rigtig glad' Vittinghus

Hans-Kristian Solberg Vittinghus er klar til VM i Basel, fordi tyske Alexander Roovers har meldt afbud.

Tirsdag aften tikkede en god besked ind hos Hans-Kristian Solberg Vittinghus: Han fik tilbudt en plads til VM, fordi han stod øverst på reservelisten, da Alexander Roovers trak sig med en skade.

Og selvom han først lige har fået tildelt pladsen til VM, der spilles 19.-25. august, har han hele tiden forberedt sig frem mod verdensmesterskabet.

- Vi har jo lige været af sted til Japan Open og Indonesia Open, så jeg har trænet fuldt igennem. Så der bliver i hvert fald ingen problemer med at være klar til VM.

- Jeg har trænet fuldstændig, som jeg skulle, og nu intensiverer jeg det selvfølgelig bare endnu mere her de sidste uger op til VM. Så jeg kan garantere, at jeg nok skal stå snorlige og være helt klar, når VM går i gang, siger Hans-Kristian Solberg Vittinghus til TV 2 SPORT.

Danskeren er lige nu nummer 25 på verdensranglisten, men var modsat Viktor Axelsen, Anders Antonsen og Jan Ø. Jørgensen ikke direkte kvalificeret til VM.

- Jeg vidste jo, at jeg har ligget højt på reservelisten, så jeg har gået og håbet og håbet. Jeg er selvfølgelig glad for, at jeg nu kommer med, selvom det selvfølgelig altid er trist, når der er en anden spiller, der bliver skadet.

- Men jeg er glad for, at jeg får muligheden, og jeg glæder mig sindssygt meget til at spille VM igen, lyder det fra Hans-Kristian Solberg Vittinghus.

Tager af sted uden resultatmæssig målsætning

Sidste år nåede Hans-Kristian Solberg Vittinghus ottendedelsfinalen ved VM, mens han i 2017 røg ud i første runde.

I år har Hans-Kristian Solberg Vittinghus ikke en målsætning for, hvilken placering han skal opnå ved mesterskabet.

- Jeg forsøger at nyde at spille og prøver at have det sjovt, og det er egentlig det vigtigste for mig. Jeg kommer heller ikke til at være seedet til VM, så jeg kan møde hvem som helst i første runde, fortæller han til TV 2 SPORT.

Kento Momota er forsvarende verdensmester, mens Viktor Axelsen stod øverst på skamlen i 2017.