Badminton

Forbund fastholder VM-målsætning trods Axelsen-afbud

Viktor Axelsen under Sudirman Cup i maj 2019.

Danmarks målsætning ved VM i badminton er fortsat en finale eller to semifinaler.

Uden Viktor Axelsen skulle man tro, at Badminton Danmark ville nedjustere målsætningen til VM, men det er ikke tilfældet.

Den er fortsat to såkaldte medaljepoint - altså en finale eller to semifinaler, da guld giver tre medaljepoint, sølv giver to medaljepoint, og bronze giver ét medaljepoint.

- Vi nedjusterer ikke vores målsætninger, som vi har lavet i samarbejde med Team Danmark. Det gør vi bare ikke. Vi kigger på, hvordan det går, og så laver vi en samlet evaluering bagefter, siger Jens Meibom, sportschef i Badminton Danmark, til TV 2 SPORT.

- Men det er klart, at der er sket en del i dansk badminton, siden vi lavede målsætningerne i efteråret 2018, og her med Viktor Axelsens afbud, som var vores største medaljekandidat, så bliver det selvfølgelig meget svært for os at opnå den målsætning, vi lavede for trekvart år siden.

Sportschefen refererer til de ændrede konstellationer i herredouble samt dame- og mixeddoublespiller Christinna Pedersens stop på internationalt plan.

Med Axelsens afbud, der er kommet som følge af en rygskade, hænger de danske forhåbninger i herresingle på Anders Antonsen, nummer otte i verden, Jan Ø. Jørgensen, nummer 20 i verden, og Hans-Kristian Solberg Vittinghus, nummer 25 i verden.

I herredouble er Anders Skaarup og Kim Astrup, der er nummer otte i verden, Danmarks bedste kort, men Astrup blev MR-scannet onsdag efter et månedlangt hold i nakken.

Han forventer dog at blive klar til VM.

Ekspert: To medaljepoint er ikke realistisk

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen havde gerne set, at Badminton Danmark havde nedjusteret VM-målsætningen.

- To medaljepoint er ikke realistisk, siger Jim Laugesen.

Hans egen målsætning indeholder ingen semifinaler og dermed heller ingen medaljepoint.

- Det er realistisk med to kvartfinaler fra de to herresinglespillere Anders Antonsen og Jan Ø. Jørgensen, siger eksperten.

Netop de to peger badmintonforbundets sportschef også på, når det kommer til, hvem der kan lave mest støj for Danmark.

- Anders Antonsens resultater i Indonesien og Japan var rigtig positive, og Jan Ø. Jørgensen viste også i Japan, at han har et højt niveau på dagen og kan drille nogen.

- Dem krydser vi fingre for og også alle de andre, og så må vi se, om vi ikke kan få en medalje med hjem til Danmark, siger Jens Meibom.

VM spilles i Schweiz fra 19.-25. august. Der er lodtrækning 5. august.